q 29 oktober Lezing Historische Vereniging Oud Wassenaer over zuivelbedrijf van de familie Menken - Wassenaarders.nl Skip to content

29 oktober Lezing Historische Vereniging Oud Wassenaer over zuivelbedrijf van de familie Menken

11 oktober 20192 minute read

Op dinsdag 29 oktober 2019 organiseert de Historische Vereniging Oud Wassenaer een lezing over het Wassenaarse zuivelbedrijf van de familie Menken.

Voor veel Wassenaarders heeft de naam Menken een bekende klank. Menken-melk was een begrip, evenals tal van andere zuivelproducten die verkrijgbaar waren. Velen herinneren zich het uitgebreide fabriekscomplex van de firma Menken op de locatie van het tegenwoordige Van Ommerenpark. Menken vestigde zich in 1949 in Wassenaar, toen de Melkinrichting Rust en Vreugd van de familie Van Paridon werd overgenomen. Het bedrijf maakte een geweldige groei door en in 1989 had Menken in Wassenaar 380 werknemers. Een aantal fusies met andere zuivelproducenten volgden. In 1999 werd de Wassenaarse melkfabriek gesloten en later afgebroken.
Anno 2019 is de familie Menken nog op tal van terreinen actief, ook in de zuivel. Ton Menken, directeur van de firma Menken Van den Assem, zal het nodige vertellen over de geschiedenis van de melkfabriek waar hij zelf boven woonde. Er zal ook een film vertoond worden over het bedrijf. En er is aandacht voor de jongere generaties die nieuwe wegen op zuivelgebied zijn ingeslagen.

De lezing wordt op 29 oktober gegeven in het NPB-gebouw, Lange Kerkdam 46 en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis; aan niet-leden van de Historische Vereniging wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Tags

Historische Vereniging Oud WassenaerMenkenNPBWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top