Ga naar hoofdinhoud

Diploma-uitreiking van het Deutsches Sprachdiplom op Rijnlands Lyceum

11 oktober 201957 second read

Afgelopen donderdag vond op het Rijnlands Lyceum de diploma-uitreiking van het Deutsches Sprachdiplom plaats. Sinds een paar jaar biedt de school dit aan en werkt hiervoor actief samen met de Kultusministerkonferenz, oftewel het Duitse ministerie van cultuur.

Leerlingen krijgen de mogelijkheid kostenloos aan dit programma deel te nemen. Naast het behalen van een diploma geeft DSD de school en de leerlingen ook toegang tot het PASCH netwerk.
PASCH is een initiatief van het Duitse ministerie van buitenlandse zaken, in samenwerking met ‘die Zentralstelle für das Auslandschulwesen’. PASCH staat voor Partner SCHulen Weltweit en biedt scholen, universiteiten, leerlingen en bedrijven de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen. Doel hierbij is om bij jongeren wereldwijd interesse en enthousiasme voor Duitsland te wekken.

Gisteren kregen de leerlingen die vorig jaar in 4VWO en in 5 HAVO zaten het diploma uitgereikt, waarbij zij in het Duits werden toegesproken door de rector en hun docenten. Ook vertelden Rana en Gideon aan het publiek wat DSD voor hen betekend heeft en gaven zij een indruk van hun presentatie tijdens het examen. De middag werd traditioneel afgesloten met een glaasje Duitse Sekt….natürlich alkoholfrei!!

Tags

DiplomaRijnlands LyceumWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top