Ga naar hoofdinhoud

Wassenaar hijst regenboogvlag op Coming Out Day

11 oktober 20192 minute read

Overal in Nederland vinden vandaag op Coming Out Day 2019 evenementen plaats om de vrijheid jezelf te kunnen zijn te vieren. Om zichtbaarheid te geven aan Coming Out Day hijst de gemeente Wassenaar de regenboogvlag. Samen met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en andere gemeenten viert ze op deze manier de acceptatie van seksuele- en gender diversiteit.

Wethouder Inge Zweerts de Jong (Diversiteit): “In Wassenaar mag iedereen zijn wie die wil zijn. Iedereen mag zich thuis voelen en zich geaccepteerd en gewaardeerd weten. Op het werk of op school, bij je vereniging of in het uitgaansleven. In ons programma Iedereen doet mee zorgen we ervoor dat iedereen in Wassenaar overal en zonder drempels aan mee kan doen. Ook zonder discriminatie drempels.”

Acceptatie
Wereldwijd zijn er nog altijd grote problemen als het gaat om acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen, ofwel LHBTI-mensen. In sommige landen is homoseksualiteit zelfs strafbaar. Maar ook in Nederland blijft het een lastige stap voor jongeren om voor hun seksuele voorkeur uit te komen. Het COC Leiden zorgde voor de regenboogvlag en posters om aandacht te besteden aan deze dag. Zij vragen aandacht voor het LHBGT-beleid van de gemeenten in de regio.

Eigen keuzes maken
Iedereen mag zichzelf zijn en zijn eigen keuzes maken. Sommige mensen vinden het belangrijk om openlijk ‘uit de kast’ te kunnen komen, anderen kiezen voor een eigen manier die rekening houdt met culturele tradities, familiegebruiken of religie. Het één is niet beter dan het ander. Het gaat er om dat iedereen zichzelf kan zijn en doet wat goed voelt.

Symboliek van de regenboogvlag
De regenboogvlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort. Met het hijsen van de regenboogvlag op Coming Out dag geeft de gemeente een boodschap af aan inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om open te staan voor diversiteit.

Foto: Wethouder Inge Zweerts de Jong hijst regenboogvlag

Tags

LHGTBWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top