Ga naar hoofdinhoud

Wassenaar nog toegankelijker

11 oktober 20192 minute read

De gemeente gaat komend jaar nog meer doen om de voorzieningen in het dorp toegankelijk te maken voor inwoners met een beperking. Voorafgaand aan de Week van de Toegankelijkheid (7-11 oktober) lieten wethouders Lia de Ridder (Wmo) en Inge Zweerts de Jong (Welzijn) de gemeenteraad zien hoe zij het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een handicap opnemen in de uitvoeringsplannen.

Een beperking mag niet leiden tot het niet kunnen meedoen aan bijvoorbeeld sport en cultuur. Iedereen moet kunnen werken of vrijwilligerswerk kunnen doen. Gebouwen en voorzieningen moeten toegankelijk zijn.

Oproep van de wethouders: vertel ons waar u tegenaan loopt
De gemeente doet al veel en luistert naar alle doelgroepen. Maar wethouder De Ridder en Zweerts de Jong voegen daar aan toe: “Meld het bij de gemeente als u in ons mooie Wassenaar nog zaken opvallen waar bepaalde groepen mensen niet kunnen meedoen. Dit kan door een te hoge drempel komen. Maar ook door een bewonersbrief die u niet begrijpt omdat u niet goed ziet of leest. Hierdoor zou het kunnen voorkomen dat u niet weet dat uw straat een tijdje slecht begaanbaar is omdat de riolering gemaakt wordt.”

Stuur een e-mail naar gemeente@wassenaar.nl of bel 14 070. Wethouders de Ridder en Zweerts de Jong vernemen uw tips en adviezen graag via de mail gemeente@wassenaar.nl
U kunt ook bellen naar 14 070. Vermeld of vertel duidelijk dat het om ’toegankelijkheid in Wassenaar’ gaat. Dan komt uw bericht bij de wethouders terecht. Zij gebruiken uw tips in hun plannen om Wassenaar nog inclusiever te maken voor alle inwoners.

VN-verdrag handicap
Doel van het VN-verdrag handicap is het bevorderen, beschermen en waarborgen van de mensenrechten van mensen met een beperking. Centrale begrippen in het verdrag zijn inclusie, persoonlijke autonomie en volledige participatie. De gemeente Wassenaar wil in lijn met dit verdrag zorgen dat de positie van mensen met een beperking verbetert.

Tags

ToegankelijkheidWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top