Skip to content

The American School (ASH) is een belangrijke partner in Wassenaar voor een veilig, groen en internationaal dorp

12 november 20193 minute read

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Wassenaar brengt met enige regelmaat werkbezoeken aan organisaties en samenwerkingspartners in de gemeente Wassenaar. Dit keer aan de campus van The American School (ASH) gevestigd in Wassenaar. Het complete leadershipteam van ASH vergezelde hun directeur Courtney Low bij de rondleiding over de campus. In het eigen schooltheater werd het college van B&W feestelijk getrakteerd op een try-out voor een zang- en dansvoorstelling wat weer onderdeel uitmaakt van de jaarlijkse Highschoolmusical.

Van kleine school naar internationale school van formaat
De Amerikaanse school is in Nederland ooit als klein schooltje in 1954 in Den Haag gestart voor diplomatenkinderen, maar is door de jaren heen doorontwikkeld tot een internationale school van formaat. In 1989 is de eerste steen gelegd voor de huidige campus in Wassenaar. Er zijn nu 1220 leerlingen afkomstig uit meer dan 76 verschillende landen.

Actief bijdragen aan de Wassenaarse samenleving
Een groot aantal van de scholieren wonen met hun ouders in Wassenaar en nemen actief deel aan de lokale samenleving. Dit doen ze niet alleen via het lidmaatschap van verschillende sportverenigingen, maar ook door actief zelf bij te dragen doormiddel van vrijwilligerswerk. Zo helpen ze bijvoorbeeld bij het integreren van statushouders, werken scholieren bij de voedselbank of zijn ze lid van het Beach-CleanUp team wat meehelpt om ons mooie Wassenaarse strand en de duinen plasticvrij te houden.

Burgemeester Leendert de Lange: “Het is inspirerend om een campus als deze vol in bedrijf mee te maken. De positiviteit van de jongeren in de schoolgangen, het theater en de sporthal, zie je ook weer terug in de Wassenaarse samenleving. Velen van hen wonen in Wassenaar. Doordat ze vrijwilligerswerk doen of gewoon lid zijn van een sportvereniging, zijn ze een logisch onderdeel van de Wassenaarse samenleving. Ook is de ASH belangrijk voor het investeringsklimaat van de Metropool Regio Den Haag Rotterdam (MRDH). Door de aanwezigheid van dit schooltype wordt het voor ‘Internationals’ gemakkelijker om een langere periode met het gezin naar Nederland te komen en te werken voor bijvoorbeeld een internationale organisaties, multinational, een instelling van de Europese Unie of voor de Verenigde Naties. En zo draagt Wassenaar ook bij aan de economische groei van Nederland.”

Foto: Van links naar rechts: De wethouders Kees Wassenaar, Caroline Klaver – Bouman, Hubert Schokker, (ASH), Arnoud Hirs (ASH), Kili Lay, Ton Ravensbergen, burgemeester Leendert de Lange, directeur Courtney Lowe (ASH), wethouder Lia de Ridder, Joanne Reykdal (ASH), Tim Messick (ASH), Franne Van der Keilen (ASH), wethouder Inge Zweerts de Jong en Beth Coyle (ASH).

Tags

american school in the hagueASHWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top