Skip to content

Blauw-Zwart vrijwilliger van de maand: Frank van Boekel

14 november 20193 minute read

Naam
Frank van Boekel

Leeftijd
Ik ben pas 54

Verliefd/verloofd/getrouwd/kinderen?
Ik ben trotse vader 3 (volwassen) zonen en super trotse opa van Noah (bijna 2 jaar)

Sinds wanneer ben je aan R.K.S.V Blauw-Zwart verbonden?
Ik kwam als jeugdspeler in 1973 bij de club. Ik woonde op de hoek en liep elke dag met een bal onder de arm naar de velden. Daar werd eenieder vaak weer weg gejaagd want het gras was echt heilig. Ik was tot de C-junioren keeper. Dat deed ik absoluut beter dan dat ik ooit heb kunnen voetballen maar met Carlo l’Ami en Pieter Bayer voor je was het lastig om verder te komen. Dus toen maar voetballen en als 12-jarige jongen van 1.75 m leek dat een goede keus. Alleen was dat op 4e klasse niveau en toen ik mee mocht doen met de B1 in de overgangsklasse viel ik al snel door de mand. Maar superjaren gehad onder leiding van onder andere Ad Riem, met spelers als Marcel Veeren, Ruud Luijken, Eric Mos, Wijnand Bakker etc.

Welke activiteiten voer je momenteel uit bij Blauw-Zwart?
Ik ben medeorganisator van het succesvolle veteranentoernooi (20 juni 2020 de 6e editie) samen met een hele leuke groep voetbalvrienden. Daarnaast zit ik in een enthousiaste kantinedienst groep

Wie is je favoriete voetballer/-ster en waarom?
Er zijn zo veel goede spelers, maar ik heb geen uitgesproken favoriet. Ik hou van spelers met een goede mentaliteit die op de juiste wijze gebruik maken van hun persoonlijke kwaliteiten.

Welk team kan op jouw onvoorwaardelijke steun rekenen en waarom?
Feyenoord. Tja, niet altijd succesvol maar dat maakt de blijdschap des te groter als het goed gaat. En Blauw-Zwart. Tja, ook niet altijd succesvol maar dat maakt de blijdschap ook des te groter als het goed gaat.

Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen van ons vlaggenschip?
Aan het begin van elk seizoen hoop je op promotie, maar helaas moeten we het nu hebben over handhaving. Met de ervaring van Jos en Toine zal dit elftal weer goed begeleid worden richting successen

Wie is je favoriete speler bij Blauw-Zwart en waarom?
Ik heb altijd al een zwak gehad voor Mike Zonneveld. Supergoede keeper. Dacht ooit ook een super goede spits te zijn/worden, maar hij staat gelukkig weer tussen de palen.

Wat wordt de uitslag van Aarlanderveen– Blauw-Zwart op zaterdag 9 november?
Dat wordt een nuttige 0-2 (1x Dunke, 1x Bram) overwinning

Wat wil je nog kwijt?
Wat een gevaarlijke vraag. Blauw-Zwart is oprecht een mooie club. En ja, er is wel eens wat aan de hand. Maar geloof me, ik ben nu bij 3 andere clubs werkzaam (geweest) en dat is niet uniek. Wat wel uniek behoort te zijn is dat wat er ook speelt er (beter) gecommuniceerd kan/moet worden. Korte lijnen.
Alles op basis van respect!! Want wat we ook van elkaar vinden, wat we ook van elkaar denken te weten, hoe verschillend we ook zijn, iedereen doet iets voor deze club omdat hij of zij dat leuk vindt. Allemaal in het belang van de club en niet op basis van eigen belang.
Als dat de insteek is van iedereen dan kun je alleen maar respect voor elkaar hebben binnen deze club. Van hoofsponsor tot vlagger, van kantinemedewerk(st)er tot veldploeg, van supporter tot leider.

En… wie moet zeker een keer in deze rubriek aan het woord komen?
Ach er zijn zo veel echte vrijwilligers en iedereen verdient dit podium. Met alle respect voor iedereen mag er wat meer aandacht zijn voor de echte Blauw-Zwarters. Ed Meijer bijvoorbeeld!

 

 

Tags

BlauwZwartVoetbalVrijwilligerWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top