Ga naar hoofdinhoud

Explorers doen mee aan de Wampex

20 november 20192 minute read

De Explorers van Scouting de Paauw i.o. hebben dit jaar voor de 2e keer meegedaan aan de uitdagende nacht hike Wampex in Friesland. Dit staat voor Weekend AMPhibious EXpedition en is een ‘expeditie’ in het weekend met land- en waterelementen, perfect voor de Explorers.

De tocht is 21-27Km en wordt te voet afgelegd vanaf een startplaats waarvan we de exacte locatie pas een week van tevoren hebben ontvangen om het een verrassing te houden. Dit jaar heeft de tocht plaatsgevonden in en rond Bakkeveen in het oosten van Friesland.
Onderdeel van de tocht is het oplossen van puzzels, opdrachten uitvoeren en de cryptisch omschreven routes uitvogelen. Voor sommige hiervan moesten we van tevoren goed opletten (en opschrijven!) bij de aanwijzingen die op de startlocatie stonden. Zo is er bijvoorbeeld de omgekeerde route, maar ook de omgedraaide route. Dit klinkt hetzelfde, maar bij de een draai je links en rechts om en bij de andere volg je de aanwijzingen van eind naar begin. Hier moesten we goed opletten!

Na het noteren van alle aanwijzingen zijn we begonnen aan de tocht rond 10 uur ’s avonds. De tocht ging door landerijen en mooie natuurgebieden, maar ook veel door weilanden en over sloten. De route die we hebben gelopen was cryptisch omschreven en we hebben veel met het kompas gewerkt. Aangevuld door uitdagende opdrachten zoals vlotvaren, touwbruggen en allerhande loopbruggen/balken over sloten en wateren.

Uiteindelijk hebben we een paar extra kilometers gelopen door een iets andere interpretatie van de aanwijzingen waardoor ons totaal uitkwam op ruim 21Km waar we ongeveer 8 uur over hebben gedaan. Dit klinkt misschien niet bijzonder snel, maar het uitvogelen van cryptische routes, lopen door drassige weilanden en krappe bospaden kost wat extra tijd.

Bij de finish hebben we nog een bakje snert gekregen om weer op te warmen en zijn weer daarna teruggereden naar huis. Rond half 9 in de ochtend zijn we aangekomen op de scouting en kunnen we moe, maar tevreden terugkijken op een geslaagde Wampex!

Tags

Scouting de PaauwwampexWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top