Ga naar hoofdinhoud

 Marnix Krop signeert boek over Kok bij PvdA

21 november 20192 minute read

Wassenaarder Marnix Krop was onlangs het middelpunt in een storm van publiciteit in kranten en op televisie. Het eerste deel van zijn biografie over oud-premier Wim Kok trok veel aandacht van parlementaire journalisten. Ze zijn nog steeds gefascineerd door het politieke wonder dat in 1994 plaatsvond, toen Wim Kok premier werd en hij het CDA verdreef uit het centrum van de macht. De tegenpolen VVD en PvdA vonden elkaar in een samenwerking die twee kabinetten zou duren.

Marnix Krop signeert zijn boek op dinsdag 26 november tijdens een bijeenkomst van de PvdA in Wassenaar.

Wim Kok stierf vorig jaar en werd met eer overladen. De arbeiderszoon schopte het tot minister-president en werd een internationaal gelauwerd staatsman. Kok bracht de FNV tot stand, en was als vakbondsvoorzitter de man van het historische Akkoord van Wassenaar in 1982. Marnix Krop beschrijft in dit eerste deel van zijn grote tweedelige biografie Wim Koks lange weg tot zijn opvolging van Joop den Uyl als leider van de PvdA en zijn premierschap. Hij voerde achttien gesprekken met Wim Kok, tot kort voor diens dood, en sprak ruim honderd getuigen.

Marnix Krop (1948), jurist en politicoloog, werkte onder andere op de ambassades in Parijs en Warschau en diende als Nederlands ambassadeur in Berlijn. Hij schrijft geregeld over vraagstukken van binnen- en buitenlandse politiek. In de jaren tachtig was hij adjunct-directeur van de Wiardi Beckman Stichting, het wetenschappelijk bureau van de PvdA. In 2014 publiceerde hij het boek Hart van Europa. Het tweede deel van de biografie van Wim Kok verschijnt in 2022.

Het eerste deel van de biografie heet Wim Kok: Voor zijn mensen 1938-1994. Dit boek kost 34,99 euro. Marnix Krop signeert het op dinsdag 26 november, 20.30 uur, in ontmoetingscentrum De Plataan, Ernst Casimirstraat 54, Wassenaar.

Tags

biografieMarnix KropPvdAWassenaar
Back To Top