q Zwarte band-examens Aikido - Wassenaarders.nl Skip to content

Zwarte band-examens Aikido

26 november 20192 minute read

Op zondag 24 november waren er landelijke zwarte band examens voor beoefenaars van het Yoseikan Aikido. Mark van der Meulen (22) uit Wassenaar is geslaagd voor het eerste deel van zijn zwarte band examen.

Mark traint al een aantal jaar de vechtsporten, Aikido, Ju-Jutsu en Kobudo bij Budocentrum Junansei in Wassenaar en Voorschoten. Het Aikido is in de stijl Yoseikan Aikido wat weer is aangesloten bij Aikido Bond Nederland en NOC*NSF. Twee maal per jaar worden er landelijke examens Yoseikan Aikido afgenomen in Ede. Het examen bestaat uit twee delen: een deel met vaste vormen (kata/series) en een deel waarin de vaste vormen worden toegepast in een eigen werkstuk, bevragingen en in vrijgevecht (randori).

Mark deed examen voor het eerste deel en mocht dit maal alle vaste vormen, basistechnieken en technieken met zwaard (boken) laten zien. Mark heeft alle gevraagde technieken keurig gedemonstreerd. Hij beheerst de vorm uitstekend, en dat kwam goed naar voren in het examen. Mark kreeg dan ook diverse complimenten van de examencommissie. Het was een goed examen met mooi en solide Aikido. Dit betekent dat Mark zich nu kan gaan voorbereiden op het tweede deel van zijn examen. Hopelijk mag hij dan over een half jaar de zwarte band in ontvangst nemen.

Voor Junansei waren er nog meer examenkandidaten. Rianne van Veen is na een erg goed examen geslaagd voor de 1e dan (zwarte band) Aikido. Ook de docenten van Junansei waren uitgenodigd om examen te doen en zijn geslaagd: Sam Sosef voor 2e dan en Esther van Diggelen voor 3e dan Aikido. Allen van harte gefeliciteerd!

Tags

SportvechtsportWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top