q Kerst voor Jou - Wassenaarders.nl Skip to content

Kerst voor Jou

12 december 20192 minute read

Het blijft een van de mooiste verhalen die we ieder jaar aan elkaar doorvertellen: het Kerstverhaal! Beleef dit jaar de oude kerstverhalen door middel van zandkunst. Op zondag 22 december staat er een kerstdienst gepland in de Evangeliegemeente Wassenaar. Het wordt een geweldige dienst, vol verhalen en mooie kerstliederen. 

De komende weken tot Kerst wordt er elke week een interview gehouden met een van onze leden. Dit interview is met David Blommaert.

Even voorstellen
Ik ben David Blommaert, 31 jaar en getrouwd met Loes. Sinds een aantal jaar ben ik betrokken bij de Evangeliegemeente Wassenaar en daar organiseer ik de muziek, waarbij ik zelf ook regelmatig in de dienst zing en speel. Ik werk als familietherapeut bij een zorginstelling en daarnaast heb ik een eigen bedrijf in licht- en geluidstechniek.

Kerst staat voor licht en vrede, in hoeverre ervaar jij dit in je leven?
In de aanloop naar kerst, de adventstijd, ervaar ik veel vrede bij het optuigen van de kerstboom, met lichtjes en gezelligheid. Ik geniet er van dat er een heel feestelijk verhaal te vertellen is met Kerst. En dat verhaal is dat God zo genadig is geweest, dat Hij Zijn eigen Zoon naar de aarde heeft gestuurd. Het thema van de kerstdienst is Kerst voor jou! En dan vraag ik mezelf echt af ‘voor mij? Waarom zou dat voor mij zijn?’. Ik zie mezelf niet als iemand die dat zomaar verdiend heeft. Maar ik weet ook dat het er niet om gaat dat ik het verdien, maar dat God dit gewoon aan mij geeft, zonder dat ik er iets voor hoeft te doen. Dat is voor mij genade.

Je speelt met je band tijdens de kerstdienst, wat willen jullie met jullie muziek overbrengen?
God is zo liefdevol en mooi en dat is wat we met de muziek willen overbrengen. We willen dat mensen kunnen genieten van de mooie kerstliederen en de boodschap van deze liederen kunnen horen.

Wat wil je lezer meegeven?
Ik hoop dat je nieuwsgierig wordt naar wie Jezus is en hoe wij daar in de Evangeliegemeente vorm aan geven. En weet dat je ontzettend welkom bent om mee te proeven van de warmte, gezelligheid en de vrolijkheid die in deze gemeente merkbaar is. Wees nieuwsgierig en kom langs, ik ben ook nieuwsgierig naar jou!

Alle interviews zijn ook te lezen op www.egwassenaar.nl

Tags

Evangelie Gemeente WassenaarInterviewWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top