zaterdag 17 augustus 2019

K Kunst & cultuur

Nieuwjaarsconcerten Excelsior 13 januari 2019

Wassenaar - Bij een nieuwjaarsconcert denkt iedereen meteen aan het nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker. Uiteraard kan Excelsior daar niet aan tippen, maar het nieuwjaarsconcert op de tweede zondag van januari in de Warenar is inmiddels net zo'n traditie geworden. Er zijn een aantal vaste elementen die niet mogen ontbreken: fijn in het gehoor liggende muziek, een goede solist, oliebollen en een toast op het nieuwe jaar met medewerking van burgemeester en/of wethouders.

De solist dit jaar is hoboïst Jurrien Peterse. Zijn eerste leraar was Hans Roerade, solo hoboïst van het Residentieorkest. Jurrien heeft vervolgens enkele jaren hobo gestudeerd aan het conservatorium. Jurrien is het laatste jaar op verschillende plekken te horen geweest. Zo was hij solist bij het Leidens Sinfonietta en heeft hij afgelopen zomer een Promenadeconcert verzorgd in de Dorpskerk van Wassenaar. Jurrien speelt onder begeleiding van Excelsior het bekende hobo-concert van Rimsky-Korsakov.

Excelsior speelt daarnaast onder meer een aantal licht-klassieke werken, maar ook zal er muziek klinken uit de musical Elisabeth en kunt u de Florentiner Mars net iets anders beluisteren dan u gewend bent.

Net als vorig jaar zullen er twee Nieuwjaarsconcerten in de Warenar worden gegeven, zodat iedereen die wil, kan komen luisteren. De twee concerten vinden plaats om 13.00 uur en 16.00 uur. Kaarten voor het concert kosten € 12,50 per stuk en zijn te koop bij Boekhandel De Kler in de Langstraat of te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief