woensdag 18 september 2019

E Events

Burgemeester Frank Koen reikt ‘Erepenning der gemeente Wassenaar’ uit aan Bert Ooms

Wassenaar - Burgemeester Frank Koen reikte op donderdag 10 januari tijdens de nieuwjaars­receptie in Theater De Warenar de ‘Erepenning der gemeente Wassenaar’ uit aan de heer E.C.M. (Bert) Ooms. De heer Ooms ontvangt de erepenning voor zijn maatschap­pelijke en culturele verdiensten voor de Wassenaarse gemeenschap in het algemeen en voor zijn politieke verdiensten in het bijzonder. Een vertegenwoordiging van uw redactie is van harte welkom om bij de uitreiking aanwezig te zijn.

In november 2018 heeft de heer Ooms, na vele jaren actief te zijn geweest voor de Wassenaarse politiek, zijn functie als fractievoorzitter van Lokaal Wassenaar neergelegd. Zijn politieke carrière begon in 2002 als raadslid voor de VVD; vier jaar later werd hij fractievoorzitter. In 2013 gaat de heer Ooms verder met zijn eigen partij “Passie voor Wassenaar” en van 2014-2018 is hij raadslid en fractievoorzitter. In de nieuwe raadsperiode vervolgt de heer Ooms zijn politieke carrière als lijsttrekker en fractievoorzitter van Lokaal Wassenaar! (een fusie van zijn oude partij met Wat Wassenaar Wil). In november nam hij afscheid van de politiek.

De heer Ooms is eveneens jarenlang voorzitter geweest van de Muziekvereniging Excelsior en lid van de Raad van Toezicht Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar In 2007 was hij een van de oprichters van de Stichting Kerstfonds Wassenaar. Daarnaast is hij al meer dan tien jaar voorzitter van de Stichting Muilwijk Ooms. Met deze Stichting haalde hij de hoogvlieger-dag naar Wassenaar.

In 2016 ontving de heer Ooms een koninklijke onderscheiding.

Vanwege de vele bijzondere verdiensten van de heer Ooms en jarenlange onvermoeibare inzet voor de Wassenaarse gemeenschap met name als volksvertegenwoordiger, heeft het college van burgemeester en wethouders besloten hem de ‘Erepenning der gemeente Wassenaar’ toe te kennen.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief