zaterdag 31 juli 2021

K Kunst & cultuur

Onvergetelijke Schubert in Kasteel Oud Wassenaar

Wassenaar - Zondag, 20 januari klinkt in het ‘Kasteel Oud Wassenaar’ het beroemde strijkkwintet van Schubert (opus 163), twee violen, één altviool en twee celli, gespeeld door het fameuze ensemble ‘Elysium Amsterdam’. Zoals de grote cellist Mistavlav Rostropovich eens zei: “Dit strijkkwintet is een wonder”. Het allegro begint geheimzinnig en barst dan ineens uit in een vrolijk vivace. Het adagio dat daarna volgt wordt wel beschouwd als het mooiste dat in de hele romantiek is gecomponeerd.

Vol weemoed zingen hier de strijkers een melodie, die het hart ontroert. In het scherzo dat daar opvolgt steekt de storm op en de compositie eindigt in een virtuoze samenbundeling van klanken. Als opmaat van Schubert speelt het ‘Elysium Amsterdam’ (dat veel prijzen won op diverse internationale concoursen) het strijkkwintet van Boccherini (met het beroemde ‘menuet’) en het strijkkwartet van de romantische rus Anton Arensky.

Aanvang: 11.00 uur. Zaal open: 10.00 uur. Kaarten à 18.- euro aan de zaal verkrijgbaar. Kinderen onder 12 jaar: gratis. Reserveren: Deka Wielenga, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Tel: 06 429 53 000