donderdag 08 december 2022

P Politiek

D66 Zuid-Holland: Energie voor de toekomst

Wassenaar - Schone economie, energie en mobiliteit, Gezonde leefomgeving, Grensverleggend bestuur. Op 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten. En twee maanden later gaan miljoenen Europeanen naar de stembus om een nieuw Europees Parlement te kiezen. Een stem voor D66 is een stem voor mensen die aan de slag gaan om de echte problemen van deze tijd aan te pakken en voor een duurzame toekomst. In de week van #Klimaatspijbelen zonder enige twijfel het meest relevante en urgente thema voor de aanstaande verkiezingen. Dus kies voor de toekomst en het klimaat!

Actie en interactie
D66 streeft naar 95% CO2 reductie in 2050. De provincie Zuid-Holland en de gemeente Wassenaar werken daarom samen aan een schone economie, duurzame energie en innovatieve mobiliteit, een gezonde leefomgeving en een grensverleggend bestuur. D66 wil samen met bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties samen deze belangrijke doelstellingen realiseren. D66 doet dit bewust samen met anderen, want alleen door interactie kunnen we onze idealen verwezenlijken. De komende weken zullen we deze vier thema’s verder toelichten. U kunt nu alvast het verkiezingsprogramma ‘Energie voor de toekomst’ van D66 Zuid-Holland lezen: www.zuidholland.d66.nl

Provinciaal, landelijk en Europees
In Wassenaar is D66 vanuit de coalitie en met een wethouder duurzaamheid volop aan de slag. De raad heeft vorige maand juist de uitvoering van en een Routekaart Lokale Energiestrategie 2019-2022 opgedragen aan het College. Dergelijke belangrijke eerste stappen kunnen niet slagen zonder een goed provinciebestuur dat de gemeente daarbij ondersteunt en gemeenten, burgers, ondernemers, waterschappen, natuurorganisaties en het Rijk met elkaar verbindt. Een sterk D66 in de Provinciale Staten is bovendien van belang voor de samenstelling van de Eerste Kamer en het realiseren van de doelstellingen van D66 op landelijk niveau. Omdat problemen over regionale en nationale grenzen heen opgelost moeten worden, is ook een sterke vertegenwoordiging in het Europees Parlement van belang.

Stem D66. Met energie voor de toekomst krijgen we het samen voor elkaar.

Oproep
De komende weken lichten we wekelijks een thema toe uit de D66 campagne van Provinciale Staten, dat voor Wassenaar van belang is. We willen dat niet alleen met tekst doen. We vragen lezers om foto’s in te sturen die verbeelden wat de uitdagingen zijn op het gebied van Klimaat, Natuur, Mobiliteit en Erfgoed. De meest sprekende foto’s plaatsen we bij onze wekelijkse artikelen in de media. Inzenders ontvangen een bedankje van het bestuur van D66. Inzenden naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een site met o.a. nieuws, achtergronden, meningen, ideeën voor, door en over Wassenaarders