Skip to content

Kijk 24/7 mee met onze kerkuilen!

6 maart 20192 minute read

Wassenaar – (J)oehoe! In de nestkast in De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea, wonen twee kerkuilen. Vanaf 5 maart zijn deze kerkuilen 24/7 live te volgen via 2 camera’s – onze zogeheten nestcams – op www.dunea.nl/kerkuil. Ook dit jaar verwachten we weer veel volgers, want de kerkuilen zijn enorm populair. Logisch. Want de beelden van het kerkuilenvrouwtje dat eieren legt, het uitbroeden en het op zien groeien van de kerkuilen heeft een hoog knuffelgehalte.

In tijden dat kinderen liever op hun mobiel zitten, dan dat ze buiten lopen, willen we als Dunea laten zien dat vlakbij huis een bijzonder stukje natuur is. In de duinen tussen Monster en Katwijk ontvangen we jaarlijks 1 miljoen recreanten. We beheren deze prachtige natuur en beschermen de drinkwaterwinning. Dat doen we al ruim 140 jaar. Met de livebeelden en alle activiteiten die we hier omheen gaan organiseren willen we kinderen informeren en enthousiasmeren over dit bijzondere stukje natuur, waar we al 140 jaar water winnen.

Activiteiten
Vanaf 19 april organiseren we de speurtocht Eitje. Daarnaast gaan we uilenballen pluizen en komt er een uilenspreekuur. Onze duinwachters Joeri en Bart vertellen in hun blogs alles over het leven van de kerkuilen en over hun werk in dit bijzondere stukje Zuid-Holland.

Hoogtepunten/communicatiemomenten
De natuur laat zich niet leiden en dus kunnen we niet precies vertellen wanneer de hoogtepunten gaan plaatsvinden, maar we weten wel al wat mooie beelden gaat opleveren:

  • Het paren
  • Eieren die gelegd worden – Als het eerste ei gelegd wordt gaan we een wedstrijd uitschrijven met als vraag hoeveel eieren er gelegd gaan worden en wanneer het eerste ei uitkomt.
  • Eieren die uitkomen
  • Het voeren van de kuikens
  • De vliegoefeningen van de kuikens
  • Het ringen van de uilen
  • Het uitvliegen van de uilen

Torenvalken/slechtvalken
Naast de kerkuilen hebben we ook 2 camera’s hangen bij de torenvalken/slechtvalken in de watertoren in Scheveningen. De torenvalken en slechtvalken vechten ook dit jaar weer om een plekje in de kast. Wie er gaat winnen? Wij hebben nog geen idee. Via www.dunea.nl/slechtvalk zijn zij ook van 5 maart tot 1 september 24/7 live te volgen.

 

Tags

DuneaKerkuilWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top