Blauw-Zwart fopt zich zelf

11 maart 20193 minute read

Wassenaar – Het blijft af en toe een raar fenomeen bij Blauw-Zwart. Voor de rust heer en meester met zeer goed voetbal, na de pauze onherkenbaar en grossierend in fouten. Ook afgelopen zaterdag was het weer zo’n wedstrijd. Resultaat: een onnodige 3-5 nederlaag tegen degradatiekandidaat NVS ’46.

De Lagerberg Verhuisgroep formatie opende furieus. Al na drie minuten kreeg de thuisploeg een grote kans, maar oog in oog met doelman Bas Kalshoven wist spits Adrian Koziel niet te scoren. De Blauwen pinde de tegenstander op eigen helft vast, maar moest beducht zijn voor de messcherpe counters van NSV ’46. In de 10e minuut had zo/n counter succes en kon Robin van Koert de bezoekers onverwacht aan de leiding brengen: 0-1. Lang duurde deze voorsprong niet, want een achttal minuten later dirigeerde Bastiaan Hendriksen, gebruik makend van de wind, de bal uit een corner bij de verste paal in het doel: 1-1. Na dit doelpunt namen de Blauwen de touwtjes nog steviger in handen en de kansen regen zich aan een. Toch wilde de bal maar niet voor de tweede keer in het Noordense doel verdwijnen. En u weet het inmiddels: als je zelf niet scoort, dan … En zo geschiedde het ook. Uit weer zo’n gevaarlijke uitval bracht Lars de Jong de vele meegereisde NSV supporters in extase door de 1-2 te maken.

In antwoord hierop draaide Blauw-Zwart de verdediging van de bezoekers de duimschroeven nog iets steviger aan en na ruim een half uur spelen was het weer Bastiaan die, uit een prima voorzet van Raymond van Vosse, de stand gelijk trok: 2-2. Tot de rust kwam er in deze stand geen verandering.

Na de pauze ging de Lagerberg Verhuisgroep brigade verder op de in de 1e helft ingeslagen weg. En het was, het wordt eentonig, Bastiaan die met een kopbal, wederom uit een voorzet van Raymond, de Blauwen voor het eerst op voorsprong bracht.

Wie dacht dat dit doelpunt bevrijdend werkte, kwam bedrogen uit. De Blauwen verkrampten en lieten zich fysiek afbluffen door de bezoekers. Veel misverstanden en fouten brachten de thuisploeg in de problemen en die problemen werden door het 2e doelpunt van De Jong ook in cijfers uitgedrukt: 3-3.
NSV rook bloed en zette alles op alles om de zege mee naar Noorden te nemen. Die wens kreeg gestalte toen een verre uittrap van keeper Kalshoven de Blauw-Zwart defensie verraste waardoor simpel de 3-4 gemaakt kon worden. Trainer Jos van der Helm trachtte in de slotfase met het inbrengen van Iliass Assabban toch nog een punt te bemachtigen, maar het tegendeel gebeurde. In de laatste minuut werd het zelfs nog 3-5 en restte Blauw-Zwart niets anders dan in de kleedkamer de wonden te likken.

Een wedstrijd die maar snel uit het collectieve geheugen van de supporters gewist moet worden. De spelers hebben een week de tijd om de nare smaak van deze nederlaag weg te spoelen en het een en ander recht te zetten in de uitwedstrijd tegen Lugdunum.