donderdag 29 juli 2021

A Algemeen

Welk vrijwilligerswerk past bij jou?

Wassenaar - Vrijwilligerswerk heeft veel vormen. Een definitie voor vrijwilligerswerk is “werk dat in enig georganiseerd verband, onverplicht en onbetaald wordt verricht t.b.v. anderen of de samenleving”. Denk aan goede doelen, de zorg, hulpdiensten als Reddingsbrigade, Politie en Brandweer, natuur- en cultuurbehoud, evenementen, verenigingsleven, politieke partijen enz. Welk vrijwilligerswerk je ook kiest, het geeft altijd een goed gevoel om iets te kunnen betekenen voor een ander of een goed doel. Heb jij de vrijwilliger in jezelf al ontdekt?

* 2 Wassenaarse kinderen zouden elk wel een Maatje (Vac. A 062) kunnen gebruiken die eens per week/2 weken iets leuks met hem of haar gaat ondernemen, waardoor zij even een moeilijke thuissituatie kunnen vergeten. Geef jij je op bij Vitalis?
* De Vereniging Natuurbeleving, locatie Meijendel, vraagt om Begeleiders (Vac. D 011) die het leuk vinden om een groep basisschoolkinderen in 3 dagen (bijv. 3 maandagen) spelenderwijs kennis te laten maken met prachtige natuur in Meijendel.
* Laat mensen met een lichamelijk beperking plezier beleven tijdens het zwemmen in het Zwembad van Katwijk. Help hen bijv. eens in de 14 dagen op dinsdag tussen 13 en 16 uur, o.a. bij het in en uit het water te gaan (Vac. E 021)
* Help jij de Hartstichting haar belangrijke werk voort te zetten door de collecte in een (jouw?) wijk te organiseren als Wijkhoofd (Vac. G 036)? of word je Collectant voor een paar uurtjes (Vac. G 037) in de actieweek van 8 t/m 14 april?

www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl I Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. T 070-5113133 Van Heeckerenstraat 2 Openingstijden: dinsdag tot en met donderdag van 9.30 – 12.00 uur op ons kantoor of vrijdagochtend van 10.00-12.00 uur in Bibliotheek Wassenaar.