dinsdag 22 juni 2021

A Algemeen

Aan het woord…. vrijwilliger Bob Schipper

Wassenaar - Via mijn schoonzus – zij is fysiotherapeute bij Florence – en mede geïnspireerd door de liefdevolle verzorging die mijn vader in zijn laatste levensfase bij Florence Duinstede mocht ontvangen, kwam ik hier als vrijwilliger terecht. Inmiddels gepensioneerd, begon ik in 2010 als hulp bij de afdeling fysiotherapie: cliënten ophalen en assisteren bij de behandeling. Later werd ik “vertrouwens-persoon”, iemand die problemen oplost die kunnen ontstaan bij de voorlichting over de zorg bij zowel patiënt als familie.

Een volledig onafhankelijke positie, waardoor je problemen objectief kunt aanpakken. Door het bijwonen van zgn. cliëntenraadsvergaderingen blijf ik geïnformeerd over wat speelt in de organisatie. Vrijwilligerswerk geeft mij veel voldoening. Het maakt me blij als ik zie hoe cliënten opfleuren van vaak kleine dingen, zoals een gesprekje, een hand op de schouder, een grapje. Of genieten van een uitje, met of zonder rolstoel/rollator, zoals bijv. enige tijd geleden naar het Louwman Museum. Dan zetten we ons netwerk in. Een kennis van mij gaf een inspirerende rondleiding waarvan iedereen intens genoot. Ik kan het iedereen aanbevelen om vrijwilligerswerk te gaan doen. Het betekent levenservaring voor jongeren - contacten met ouderen kunnen heel verhelderend zijn. Werklozen bouwen op een positieve manier aan hun CV. Laat zien dat je een sociale instelling hebt en bereid bent om aan te pakken. En kleine dingen, zoals samen koffie drinken, een praatje over nieuws/politiek/sport, of samen wandelen in ons mooie Wassenaar, maken al het verschil en geven over en weer veel plezier..

www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl I Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - T 070-5113133
Van Heeckerenstraat 2 - Openingstijden: dinsdag tot en met donderdag van 9.30 – 12.00 uur op ons kantoor of vrijdagochtend van 10.00-12.00 uur in Bibliotheek Wassenaar.