donderdag 13 augustus 2020

K Kunst & cultuur

Dinsdag 16 april 2019, 20.00 uur: 'William Shakespeare and his turbulent times', door Elizabeth Merry.

Wassenaar - In zijn eerbetoon aan Shakespeare, ter gelegenheid van de publicatie van de eerste verzameling van Shakespeare's toneelstukken in 1623, bejubelde Ben Jonson hem met benamingen als 'Sweet Swan of Avon', 'Thou Star of Poets' en 'Not of a Age, but for all time'. Ruim 400 jaar na zijn dood hebben de woorden van Shakespeare nog steeds de kracht om mensen te raken en tot nadenken te stemmen. Er wordt zelfs gezegd dat elke minuut van de dag ergens in de wereld een Shakespeare-toneelstuk wordt opgevoerd.

In deze lezing staat het leven van Shakespeare centraal, tegen de achtergrond van de turbulente en vaak gevaarlijke wereld in Engeland onder Elizabeth I en Jacob I. Daarnaast wordt er ingegaan op de ontwikkeling van het Engelse Renaissance-theater in deze periode en wordt er de nodige aandacht besteed aan diverse portretten van (waarschijnlijk) Shakespeare en de theorieën achter deze portretten.

Elizabeth Merry geeft al meer dan 30 jaar lezingen in het Verenigd Koninkrijk, Europa en Australië, voor onder meer The Arts Society, over verschillende onderwerpen, waaronder literatuur en poëzie, klassieke kunst, architectuur en aspecten van de beeldende kunst.

Opmerking: de voertaal van de lezing is Engels.

De lezing is in het cultureel centrum De Warenar, Kerkstraat 75, 2242 HE Wassenaar. De zaal is open om 19.30. De lezing begint om 20.00. De entree bedraagt € 13,- (contant of een tikkie via de telefoon). Een lidmaatschap (8 lezingen, vrij toegang; en andere activiteiten) is € 65,- per jaar en voor een (echt)paar € 120,-. De website is: theartssocietythehague.org. Komt u op tijd want de (gratis) parkeergelegenheid is beperkt.

The Arts Society The Hague (hiervoor DFAS The Hague), is een onderdeel van de Britse The Arts Society. Deze vereniging, opgericht in 1965 in Engeland, heeft als doel de kennis over kunst te verspreiden, onder andere door middel van lezingen. Hiervoor worden experts op hun vakgebied uitgenodigd. The Arts Society heeft 90.000 leden verdeeld over 330 kringen in het Verenigd Koninkrijk, 10 in Europa en 27 in Australië.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief