donderdag 09 december 2021

A Algemeen

Onderzoek naar toekomst van De Paauw

Wassenaar - De gemeente Wassenaar zoekt naar mogelijkheden om Buitenplaats De Paauw op een duurzame en toekomstbestendige manier te exploiteren. Naast de adviezen van deskundigen wil Wassenaar ook graag de mening van de inwoners vernemen. Zij kunnen tot en met 5 april een peiling invullen via de gemeentelijke website.

De vragen gaan over de functie van De Paauw voor Wassenaar en wat inwoners belangrijk vinden. Zij kunnen hun mening geven via een online peiling op de website van de gemeente. De peiling bestaat uit een aantal vragen over huis en park.

Waarom nu een onderzoek?
De gemeente Wassenaar is eigenaar en hoofdgebruiker van De Paauw. In De Paauw zijn onder meer het dagelijks bestuur gehuisvest en er wordt vergaderd door de gemeenteraad. Daarnaast zijn er nog een aantal gebruikers. Het pand is momenteel in restauratie en staat in de steigers. De werkzaamheden aan de buitenzijde zijn aan het einde van dit jaar afgerond. Restauratie van de binnenzijde is hoog nodig vanwege achterstallig onderhoud. Voordat besloten wordt om te investeren in het interieur moet er eerst duidelijkheid komen over de toekomstige functie en het eigenaarschap van De Paauw.

Participatierondes
Om een afgewogen besluit te kunnen nemen over de restauratie laat de gemeente onderzoeken hoe Buitenplaats De Paauw duurzaam geëxploiteerd kan worden en de komende twintig jaar voor uit kan. De deskundigen onderzoeken economische, financiële én maatschappelijke aspecten. Een eventuele gemeentelijke investering moet maatschappelijk verantwoord zijn. Daarom heeft de gemeente een participatietraject voor inwoners en belanghebbenden georganiseerd. De uitkomsten worden later dit jaar bekend gemaakt als de onderzoekers hun bevindingen presenteren.

Doet u mee aan de online peiling?
Tot en met 5 april kunt u deelnemen aan een digitale peiling op de website van de gemeente Wassenaar. Kijk op www.wassenaar.nl. Daar staat een link naar de vragenlijst. Wilt u meer achtergrondinformatie over Buitenplaats De Paauw? Kijk dan op www.wassenaar.nl/depaauw