Blauw-Zwart selectiepraatje

27 maart 20193 minute read

Wassenaar – We schrijven maart 2019, de eerste speelronde na de winterstop waarin alle selectieteams van Blauw-Zwart weer aan de aftrap verschenen. Hoog tijd dus om weer eens een rondje langs de teams te maken zoals u dat voor de winterstop gewend was.

Voor de JO8-1 is er weinig veranderd, in de hoofdklasse blijft de ploeg van Martin Jasperse de zeges aaneenrijgen. De leeftijdsgenootjes van HVV bleken niet opgewassen tegen de Wassenaarse doelpuntenmachine. Wel kwam Blauw-Zwart nog op een 1-0 achterstand. Daarna denderde de ploeg met 1-12 door richting overwinning. Milan scoorde er 3, twee doelpunten waren er voor Viano, Stijn en Timo. Afonso, Joey en Miguel scoorden ook een doelpunt.

De JO9-1 kent een seizoen met ups en downs. De prestaties zijn zeer grillig en dat bleek tegen Graaf Willem in de Wassenaarse derby temeer. Daan (2x) en Luca deden in het scoren nog iets terug maar het 10-3 verlies zorgde bij de spelers vooral voor teleurstelling.

De JO10-1 maakte deze winterstop een spectaculaire move. Van de tweede klasse naar de hoofdklasse. Dat vraagt om aanpassingsvermogen, de tegenstanders zijn een stuk sterker dan wat de ploeg gewend was. Coach Kasper verving de afwezige trainer Maarten met verve, gelet op de 1-4 overwinning op Alphense Boys JO10-1.

De JO11-1 hoopte met een overwinning in de top van de poule te kunnen handhaven. Laakkwartier JO11-1 mocht eraan geloven. Trainer Stefan Altorf liet na de wedstrijd weten dat de jongens op een goede wedstrijd konden terug zien. De 9-3 overwinning was een logisch gevolg. Er vielen veel verschillende doelpuntenmakers te noteren: Jesse, Jelte en Mike scoorden allen twee doelpunten. Xavi, Raoul en Linus scoorden ieder een doelpunt.

De JO12-1 is inmiddels uit de competitie terug getrokken omdat de KNVB het voor deze leeftijdsgroep niet voor elkaar krijgt om gelijkwaardige competities te organiseren. Nu organiseren we zelf onze wedstrijden. Tegen Meerburg JO13-3 ontspon zich een leuke wedstrijd. Het fysieke voordeel was voor Meerburg met een jaar oudere spelersgroep. Het veldspel was daarentegen heel behoorlijk van de JO12-1. Het leverde helaas geen doelpunten op voor de Wassenaarse formatie. Meerburg scoorde een trio doelpunten. Uitslag 0-3.

De JO13-1 won met 3-2 van het zeer onsportieve “Be Fair”. Eerste helft was zeer goed van Blauw-Zwart kant. Doelpunten van Philip , een beauty van Jermayne en Stijn maakte de 3-0 voor rust. Na rust waren de messen geslepen en kon Be Fair twee keer scoren door de nonchalante houding van de Blauwen. Uiteindelijk werd de wedstrijd toch over de streep getrokken en sluipen de jongens weg uit de onderste regionen. Volgende week oefenen de jongens thuis tegen Quick JO13-1 om 11:00 uur. Komt dat zien.