zaterdag 11 juli 2020

E Events

Valkenburgse Fères met zonneauto op bezoek bij Adelbert College

Wassenaar - Vrijdag 29 maart bezocht een het Vattenfall Solar Team twee middelbare scholen in Wassenaar met hun zonneauto Nuna. Fères Hassan, oud leerling van het Adelbert College, kwam weer terug bij de school waar hij zijn eerste natuurkundesommen heeft geleerd, om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met duurzaamheid en techniek. Hiermee, hoop Fères de scholieren te laten zien wat er kan op het vlak van duurzaamheid in combinatie met techniek.

Op het Adelbert College geeft het team een presentatie over de zonneauto, Nuna, van het Vattenfall Solar Team. Uiteraard nemen ze daarbij ook één van de eerder gebouwde zonneauto's mee. De studenten leggen onder andere uit hoe de bouw van de auto in zijn werk gaat en hoe de verschillende technische systemen in elkaar steken. De leerlingen krijgen ook de mogelijkheid om de zonneauto van dichtbij te bekijken en uitgebreid vragen te stellen aan hun voormalige schoolgenoot.

It's Possible
Fères hoopt dat het zien van de zonneauto de leerlingen inspireert: "Op de middelbare school had ik altijd veel interesse in de vakken natuurkunde en wiskunde. Nu ik aan de TU Delft studeer en aan de zonneauto werk, gaat een nog grotere wereld voor mij open. Ik hoop dat ik door middel van de zonneauto mijn enthousiasme voor duurzaamheid en de techniek kan overbrengen op de leerlingen. Voor mij is dit jaar een behoorlijke uitdaging want het is hard werken. Het is een hele uitdaging om die wereldbeker weer te kunnen winnen. En daar gaan wij met het hele team voor."

Fères: Chief Engineer van het Vattenfall Solar Team
Fères Hassan (23) is opgegroeid in Valkenburg. Na de basisschool heeft hij zijn atheneumdiploma gehaald op het Adelbert College in Wassenaar. Met diploma op zak begon hij aan een studie Werktuigbouwkunde aan de TU Delft. Op dit moment heeft hij zijn bachelor afgerond en heeft hij zich aangesloten bij het Vattenfall Solar Team. Fères: "Door me aan te sluiten bij het team, draag ik mijn steentje bij aan de innovaties rondom duurzame energie. We proberen met onze zonne auto iedereen om ons heen hiermee te inspireren''. Fères is als Chief Engineer verantwoordelijk voor het samenkomen van de verschillende onderdelen in de auto. "De verschillende disciplines binnen het team werken ieder aan een eigen onderdeel. Ik zorg ervoor dat deze onderdelen in elkaar passen en goed samenwerken" aldus Fères.

Scholentour
De komende tijd bezoekt het Vattenfall Solar Team ook de basis- en middelbarescholen van de andere teamleden. Op deze manier probeert het studententeam uit Delft de nieuwe generaties te bereiken met hun boodschap over duurzame innovatie.

Het Vattenfall Solar Team
Het Vattenfall Solar Team, bestaat dit jaar uit zestien technische studenten van de TU Delft. In oktober zullen de zonneracers uit Delft voor de tiende keer meedoen aan de Bridgestone World Solar Challenge. Het team is samen met Wubbo Ockels is opgericht en heeft in 2001 voor het eerst meegedaan aan de race in Australië. Inmiddels heeft het Delftse team negen keer op rij meegedaan aan de race die dwars door de Outback van Australië gaat. Van de negen keer wist het team zeven keer als eerste over de streep in Adelaide gekomen.

Komend jaar zal het Vattenfall Solar Team proberen om hun achtste wereldtitel in de wacht te slepen. Dit gaan ze doen door komend jaar een zelf ontworpen zonneauto, genaamd NunaX, te bouwen. Het parcour van ruim 3.000 kilometer loopt dwars door Australië, van Darwin naar Adelaide.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief