zaterdag 19 september 2020

P Politiek

CDA over toekomst O&O gebouw

Het O&O is een prachtig gebouw met een rijke geschiedenis. Zo was het onder meer een school. Meest recentelijk stond het gebouw centraal in het Wassenaarse verenigingsleven.

Dit bijzondere pand verdient het om nu, na de noodzakelijke renovatie, weer een gepaste bestemming te krijgen middenin de Wassenaarse samenleving. Tijdens de laatste commissievergadering Fysieke Leefomgeving hebben we hier uitgebreid over gesproken. Er zijn veel mogelijkheden: de introductie van begeleid wonen in Wassenaar, een mix van begeleid wonen & jongerenhuisvesting, reguliere woningen of appartementen. En niet alleen de financiële opbrengst hoeft bepalend te zijn voor de beslissing, maar gezien de kostbare renovatie, moeten we daar wel oog voor hebben.

De wethouder gaat het grotere plaatje nu uitschrijven. Hierin komt ook naar voren welke mogelijkheden het pand qua bestemming kent. Wellicht zijn er ook andere panden beter geschikt voor begeleid wonen? Hierbij moeten we ook rekening houden met de buurt, wat leeft er bij de bewoners? Hoeveel interesse hebben potentiële kopers als woningbouwcorporaties of investeerders? Met die informatie kan er een weloverwogen beslissing worden gemaakt over de toekomst van het pand. Dit moet niet te lang duren, immers het pand staat al ruim een jaar leeg. Dat is zonde van deze bijzondere plek in Wassenaar.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief