maandag 25 mei 2020

S Sport

Blauw-Zwart JO8-3 overklast HVV

De temperatuur was goed, maar zoals de Engelse dat als geen ander mooi kunnen zeggen, er was ook ‘drizzle’.

En dat is voor spelers van de combinatie Van Deursen/Van der Woude alias de ‘lange’ en de ‘kleine’ of de trainert en de leidert een topingrediënt. De voetballers weten wat ze in hun mars hebben. Echter op 2 niveaus hoger voetballen, zorgt er ook voor dat de mannen zich wel hebben moeten aanpassen. Genoeg geouwehoer, over naar het voetbal.

De technische leiding houdt elkaar de afgelopen tijd scherp in de gaten of er op tijd naar bed wordt gegaan en bij controle bleek dat Frank netjes op vrijdagavond onder een dekentje lag met een kopje thee en honing, aan de trainert zou het iig niet liggen.

In de kleedkamer waar alle topouders (en de opa van Jim) de mannen klaar maakten voor de wedstrijd stonden de koppies strak. Ze willen weer een keer winnen, want het halve dorp was weer uitgerukt, Wedstrijdsecretaris Otto Leget had dranghekken laten aanrukken om het publiek op veilige afstand te houden.

Het was vanaf het begin al duidelijk, captain Thomas had zijn team goed neergezet en met een rode aanvoerdersband ging hij voorop in de strijd. Mike, Jim en Jaoa als verdedigers waar de gemiddelde Oostblokse slager jaloers op zou zijn. De mannen speelden met het mes tussen de tanden en elk duel werd dan ook gewonnen. Xavi deed zijn naam eer aan, als een echte controlerende middenvelder was hij overal te vinden en wist ook nog te scoren. De lach is niet meer van zijn gezicht geweest, misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen. Ruben wist de gemoederen goed bezig te houden voorin, met zijn linkerbeen en sleepbewegingen weet deze
duivels snelle aanvalsleider het de verdediging van HVV elke keer weer lastig te maken. Stef de ‘stofzuiger ( hoe kan een speler zoveel ballen op onnavolgbare wijze afpakken en weer inleveren bij zijn ploeggenoten?) verrichte veel nuttig werk, wat heeft bijgedragen aan de overwinning. En sluitpost Melle pakt met zijn zwoele blik elke bal, mooie zweefduiken zorgde voor de nodige ‘oehjssss en ahhhhhjsss’ bij het uitzinnige publiek.

De 5-2 overwinning die de Blauwen aan het einde van het eindsignaal op het scorebord optekenden was misschien nog te weinig, maar de overmacht waar mee onze jongens deze wedstrijd naar zich hebben toegetrokken is een compliment aan iedereen die Blauw-Zwart JO8-3 een warm hart toedraagt, technische staf, spelers, ouders en opa’s en oma’s. Wij kijken al uit naar de volgende wedstrijd. Een uitwedstrijd tegen UVS in Leiden om 8.30 uur op zaterdag 13 april. Zien we jullie dan weer?

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief