zaterdag 02 juli 2022

S Sport

Blauw Zwart JO10-1 verslaat FC Lisse

De mannen van Blauw-Zwart JO10-1 vierden zaterdagochtend de 4-1 overwinning op FC Lisse alsof er weer een kampioenschap was behaald. Ze zijn twee klassen omhoog gegaan en houden zich uitstekend staande in de hoofdklasse.

De warming-up van FC Lisse zag er georganiseerd en gedreven uit, maar Blauw-Zwart JO10-1 liet al meteen na het eerste fluitsignaal duidelijk merken dat er deze keer voor de Bollenstrekers niets te halen viel op de door de nachtvorst lichtelijk wit uitgeslagen grasmat op De Schulpwei.

Beau zorgde van afstand voor de 1-0, een marge die verdubbeld werd door Max. FC Lisse mocht even hopen op een resultaat na een tegentreffer, maar die hoop werd snel de kop in gedrukt. Roy poeierde raak nadat de bal terugkwam van de lat. Het doelpunt kwam voort uit een prima aanval over diverse schijven. De mannen weten elkaar steeds beter te vinden. De inzet was goed en er komt steeds meer rust aan de bal. Er zit nog veel meer in dit team, dus dat belooft nog wat.

Na de 3-1 gooide Roy met zijn tweede goal de wedstrijd definitief in het slot: 4-1. Het ondanks het vroege tijdstip in groten getale opgekomen publiek werd op de bekende wijze door de mannen bedankt – ze vormden hand in hand een lint en renden op het publiek af – waarna de beloning volgde in de kantine.

De teammanager had de spelers bij een goed resultaat namelijk een traktatie in het vooruitzicht gesteld en die kwam er dus ook in de vorm van een flesje drinken en een zakje snoep. Een mooie afsluiting van een uitstekende zaterdagochtend.