Blauw-Zwart verliest van een gedisciplineerd spelend Be Fair

16 april 20192 minute read

In een uiterst sportieve wedstrijd verloor de Lagerberg Verhuisgroep brigade van de runner up in de 3e klasse Be Fair, dat duidelijk de bedoeling had zijn tweede plaats te verstevigen. Hetgeen gelukt is ook gezien het feit dat Sporting Leiden (3e plaats) verloor bij DWO. Scheidsrechter G. Oudenaarden floot een onberispelijke wedstrijd, ook wel eens het vermelden waard.

Vele Blauw-Zwart supporters waren weer hun club nagereisd naar het mooie complex van Be Fair in Waddinxveen. Be Fair liet al van begin van de wedstrijd zien wat de bedoeling was. Met goed overspel, een sterk middenveld en verdediging en veel vrijlopen in de voorste linie met goede aannames zochten ze direct het Blauw-Zwart doel op, hetgeen al in de 10e minuut resulteerde in de 1-0 via een kopbal na een mooie voorzet.

De Blauwen kregen toch wel een aantal kansen, waardoor de hardwerkende Kim Theil de gelegenheid kreeg net over te schieten en Adrian Koziel wat later de bal net naast schoot. Maar Be Fair domineerde wel de wedstrijd en via een schuiver scoorde het 2-0, ook weer uit een mooi uitgespeelde aanval vanuit een voorzet. De 3-0 ontstond via een verlengde pass en kort daarna de 4-0 via een bekeken schuiver. Op alle fronten werd het Lagerberg Verhuisgroep team de les gelezen in een zeer sportieve wedstrijd.

Na rust kreeg de wedstrijd qua spel een iets ander verloop, maar niet in de stand, want die was eigenlijk in de eerste helft al bereikt. Blauw-Zwart kwam meer in de wedstrijd, misschien ook omdat Ba Fair de teugels wat liet vieren, waardoor Mats de Koning net voorlangs het Be Fair doel kopte, Adrian uit een mooie positie overschoot en Kim op de keeper stuitte.

Trainer Jos van der Helm wisseldee halverwege de tweede helft 3 spelers: Ralph de Jong, Tom van der Marel en Xander Vredenbregt mochten het proberen voor Mats de Koning, Dunke Lagerberg en Luc van Zelst. Dat bracht zeker wat meer vaart in de wedstrijd en het spel speelde zich meer af op de helft van Be Fair. Kim Theil kreeg nog een mooie kans, maar zijn kopbal smoorde in de handen van de keeper. Om helemaal zeker te zijn van handhaven in de de 3e klasse dient er wel gewonnen te worden van DSVP, aanstaande zaterdag thuis.