maandag 18 oktober 2021

S Sport

De 90 leden van Toerclub de Kampioen

Wassenaar - Toerclub de Kampioen van 1959 tot 2019; de toerfietsvereniging van Wassenaar, Voorschoten en omstreken telt 90 leden in leeftijd variërend tussen de 25 en 80 jaar. Dit betekent dat er, tenzij het wel heel slecht weer is, altijd leden naar de startlocatie komen die zin hebben in een leuke rit en een gezellige koffiepauze onderweg. Gezien het sociale en open karakter van de vereniging leert u snel iedereen kennen.


De verdeling Dames/Heren is ruim 20 tegenover bijna 80%. Sinds begin 2009 zijn we stevig aan het verjongen geslagen waardoor de gemiddelde leeftijd in rap tempo daalt. Twee derde van de leden komt uit Voorschoten en Wassenaar, de overige uit omliggende gemeenten zoals Leiden, Den Haag, Katwijk, Valkenburg ZH, Rijnsburg, Oegstgeest, Leiderdorp, Leidschendam, Zoetermeer en Zoeterwoude. Wij staan voortdurend open voor nieuwe, enthousiaste fiets(st)ers. Dus rijd geheel vrijblijvend eens een maandje met ons mee en kijk of ook ú zich bij ons thuis voelt.
Een aantal langere toertochten de komende weken:

- 11 mei: Rondje Ruud by Leo; 120 km; Start om 8.30 u
- 17-19 mei: Verenigingsweekend Sauerland; voor de thuisblijvers: Kampioenrit Start om 08.30 u
- 26 mei: TBD tocht: 110 km; start om 8.30 u
- 1 juni: Markermeer tocht (buitenrit)

De langere toertochten starten bij onze startlocatie bij Jachtwerf Princehaven aan de Van Zuylen van Nijeveltstraat 100 in Wassenaar.

Uiteraard kunt u voor onze reguliere clubritten in het weekend en doordeweeks, de zogenaamde Kampioenritten ook terecht bij ons. Deze clubritten variëren in lengte van 50 tot 90 km. Bij vertrek is het dan altijd weer een verrassing welk deel van de regio we aan gaan doen.

Meer informatie vindt u op www.tcdekampioen.nl. Daar vindt u tevens de toerkalender voor de rest van het jaar.