Skip to content

WZK Tri-Team verslaat de Koning van Spanje

6 mei 20192 minute read

Wassenaar – Op vrijdag 3 mei ging er een grote delegatie lopers richting het Zuiden van het land voor deelname aan de Koning van Spanje Trail. Een reeks hardloopwedstrijden op voornamelijk onverharde ondergrond, met als decor de prachtige, qua moeilijkheidsgraad uitdagende hellingen en dalen van de riviertjes de Geul en Gulp. De weersvoorspelling zag er eveneens uitdagend uit: kou en regen, zelfs sneeuw en hagel zouden kunnen vallen .

Er werd kwartier gemaakt op campings in tenten of iets luxer in huisjes of hotels in de buurt van de start en finish locatie in Gulpen.

’s Avonds werd al gestart op de Night Trail van 17 km, die in het donker met hoofdlampjes op moest worden afgelegd. Voor Teruska Llasaca en Willem Hasekamp was dit de eerste etappe van hun Ultimate (17, 29 en 43 km in 3 dagen). Het ging prima! De volgende dag was men (na een koude nacht en vroege morgen met sneeuw en hagel!) weer paraat in Gulpen voor de 16 en 29 km afstand. De meesten van het Tri-Team gezelschap gingen voor de 16 km. Een afwisselend parcours met pittige klimmetjes door weilanden en hellingbossen. afdalingen door holle wegen met vele keien en steile single trails. De Tri-Teamers kwamen allemaal netjes en blij over de finish onder de klanken van de traditioneel aanwezige doedelzakspeler. Op de 29-afstand was dat niet anders. Henny de Kievit en ook de Ultimate deelnemers volbracht deze afstand met glans.

Zondag 5 mei stond in het teken van de korte (12) en de lange afstand (43 km). Ook hier weer Tri-Teamers aan de start èn langs het parcours om aan te moedigen net als de dag ervoor. Er was geen meter vlak bij, maar wat waren de uitzichten mooi. De moeite en het afzien waard! Het zonnetje liet zich geregeld zien maar ook een hagelbui trok over. De Ultimate lopers met al 46 kilometers in de benen, liepen sterk op nog een hele marathon en finishten moe maar trots. De Koning van Spanje was verslagen, de grenzen verlegd! Kijk voor foto’s en filmpjes op facebook.nl/wzktriteam (vergeet ons niet te liken!) Interesse in hardlopen in onze eigen prachtige omgeving? Elke dinsdag en donderdag starten wij om 19.00 uur vanaf het Sterrenbad (zij-ingang clubruimte WZK). Kijk ook op www.tri-team.nl

wzk groep

Tags

HardlopenTri-TeamWassenaarWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top