woensdag 08 april 2020

S Sport

Hardlopers Run for Rio van Luxemburg naar Wassenaar

In haar jubileumjaar organiseert Run for Rio een eigen estafette van bijna 400 km lang. 18 Lopers binden 34 uur non-stop de strijd aan met de omstandigheden onderweg.

Zes enthousiaste vrijwilligers ondersteunen de loopploeg. Marco Tweewielers stelt fietsen beschikbaar. Dirk Wassenaar verzorgt de inwendige mens. Graphic Square sponsort de shirts. De Regionale Brandweer Hollands Midden brengt de lopers op de juiste wisselpunten. Op 1 juni om 16.00 uur finishen lopers en begeleiders bij sponsor Herberg ’t Hoekje. De Wassenaarse Krant zorgt er voor dat u als lezer van alle prestaties op de hoogte wordt gehouden. Wat een samenwerking, top!!

Hardlopen voor straatkinderen in Oeganda
Oeganda kent vele weeskinderen. Soms worden deze weeskinderen opgevangen door familie of maatschappij. Vaak belanden deze kinderen helaas op de straten van grote steden; we noemen hen dan straatkinderen. Run for Rio zet zich al 30 jaar lang in voor deze kinderen. Run for Rio ondersteunt op dit moment de kinderen van de Victory School in de armenwijk Namasuba in Kampala. Een aantal kinderen van de Victory School gaat naar een school voor weeskinderen van Piet en Pita Buitendijk, de oprichters van Noahs Ark. Piet en Pita begeleiden al ruim 20 jaar weeskinderen op een eigen stuk grond (www.nacmu .org). Piet en Pita hebben de wens om nog meer kinderen een kans te bieden op een goede toekomst. Run for Rio wil hen daar graag bij helpen. Dicht bij de oorsprong van de Nijl is een stuk grond gekocht. Piet heeft alle formaliteiten en vergunningen geregeld. Nu is er geld nodig om te kunnen starten met de bouw.

Wassenaarse bedrijfsleven sponsort LuWaloop
Een aantal hardlopers heeft Wassenaarse bedrijven gevraagd kilometers te sponsoren voor de bouw van de school. Begin mei hebben zich aangemeld: Kuyper de Visspecialist, Keurslager Groeneveld, Gall & Gall Luifelbaan, Wooncentrum Wassenaar, Kluswijs, Van Leeuwen Keukens, De Luifelbloemist, Rooijakkers Autobedrijf, Kaas en Zo Wassenaar, Stoer & Vloer, Aannemersbedrijf Schröder, Autobedrijf Van Wijk, Schildersbedrijf Ger Meskers, Beauty by Nikki, Administratiekantoor Vogels en MCR Reclamebureau. Volgende week volgen in De Wassenaarse Krant de namen van nog meer sponsoren.

Steun de hardlopers
Hardloper Peter van Laar en zijn vrouw Anne-Marie benaderen bedrijven en winkeliers. Bent u nog niet benaderd en wilt u de actie steunen, neem dan contact op met Leo Bellekom (0643265500) of stort uw bijdrage op NL57RABO0368010724 of NL21INGB0000193157 t.n.v. Stichting Run for Rio o.v.v. LuWaloop.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief