donderdag 09 december 2021

S Sport

Sauerland bij Toerclub de Kampioen

Bij Toerclub de Kampioen van 1959 tot 2019; de toerfietsvereniging van Wassenaar, Voorschoten en omstreken fietsen we in verenigingsverband een paar keer per jaar in het buitenland. Dit jaar gaan we een lang weekend naar het Sauerland en begin september gaan we een weekje fietsen in de Elzas.


Komend weekend doen we dan eerst het Sauerland aan. Een aantal liefhebbers fietst daar zelfs in een paar dagen naar toe en die vertrekken aldus al op woensdag en de rest van het peloton gaat op vrijdagochtend met auto of trein. We fietsen dan op vrijdagmiddag nog een kort trainingsrondje van zo’n 60 kilometer; op zaterdag de koninginnenrit tussen de 120 en 160 kilometer en op zondagochtend fietsen we uit met ook weer een kort tochtje van 60 kilometer. Op zondagmiddag keert de karavaan dan weer terug naar Nederland.
Een aantal langere toertochten de komende weken:

- 17-19 mei: Verenigingsweekend Sauerland; voor de thuisblijvers: Kampioenrit Start om 08.30 u
- 26 mei: TBD tocht: 110 km; start om 8.30 u
- 1 juni: Markermeer tocht (buitenrit) voor de thuisblijvers: Kampioenrit Start om 08.30 u

De langere toertochten starten bij onze startlocatie bij Jachtwerf Princehaven aan de Van Zuylen van Nijeveltstraat 100 in Wassenaar.

Uiteraard kunt u voor onze reguliere clubritten in het weekend en doordeweeks, de zogenaamde Kampioenritten ook terecht bij ons. Deze clubritten variëren in lengte van 50 tot 90 km. Bij vertrek is het dan altijd weer een verrassing welk deel van de regio we aan gaan doen.

Meer informatie vindt u op www.tcdekampioen.nl. Daar vindt u tevens de toerkalender voor de rest van het jaar.