donderdag 23 september 2021

S Sport

Blauw-Zwart vrijwilliger van de week: Rick Wagner

Blauw-Zwart vrijwilliger van de week: Rick Wagner

Naam
Rick Wagner

Leeftijd
70 jaar

Verliefd/verloofd/getrouwd/kinderen?
Waanzinnig lang getrouwd met Gonny, al 48 jaar, dochter Joni, zoons Thijs en Niels, schoondochters Marieke en Charlotte. Sinds november 2018 kleindochter Riva en in november dit jaar een tweede kleinkind op komst.

Sinds wanneer ben je aan R.K.S.V Blauw-Zwart verbonden en op welke manier?
Ik weet niet precies wanneer ik bij Blauw-Zwart begonnen ben, hou dat niet zo bij. In ieder geval Henk Goulooze als voorzitter opgevolgd in de tijd dat de verhoudingen tussen het zaterdag en zondag seniorenvoetbal enigszins bekoeld waren, om het maar eens eufemistisch uit te drukken. Vier jaar het voorzitterschap in het bestuur waargenomen, daarna vier jaar voorzitter van de Business Club wat een erg leuke tijd was.

Welke activiteiten voer je momenteel uit bij Blauw-Zwart?
Ik doe niet veel meer voor Blauw-Zwart, ben alleen nog actief als verslaggever van wedstrijden van het eerste elftal, bij toerbeurt met vier collega’s. En dat doe ik al vele jaren.

Wie is je favoriete voetballer/-ster en waarom?
Mijn favoriet blijft toch altijd Johan Cruijf, ik heb na hem nog geen betere gezien.

Welk team kan op jouw onvoorwaardelijke steun rekenen en waarom?
Ik heb geen voorkeur, alle teams (jeugd, senioren, vrouwen) zijn belangrijk. Ze vormen de basis voor de vereniging in de context van sfeer, saamhorigheid, prestaties en financiën.

Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen van ons vlaggenschip?
Zij gaan zich netjes handhaven in de derde klasse en dat is een prima prestatie, maar er moeten nog wel een paar punten bij elkaar gesprokkeld worden.

Wie is je favoriete speler bij Blauw-Zwart en waarom?
Dat verschilt per wedstrijd. Voor de SBZ maakt elke verslaggever na afloop van elke wedstrijd een top drie, en die is eigenlijk elke wedstrijd anders.

Wat wordt de uitslag van VVSB – Blauw-Zwart op zaterdag 11 mei?
Ik ga voor het Tottenham Hotspur-scenario: eerst 2-0 achter, dan 2-2 en in de laatste minuut 3-2 winnen. Mooi toch?

Wat wil je nog kwijt?
Nou, dit wil ik nog even zeggen: ik heb groot respect voor het bestuur en alle vrijwilligers die Blauw-Zwart hebben gebracht naar waar de club nu staat. Prachtige accommodatie, goede organisatie, prima mensen op de juiste plekken, grote klasse! En ik blijf wel heel benieuwd naar de ontwikkelingen op voetbalgebied, de ‘core business’ zeg maar, de lange weg naar een stabiele tweedeklasser.

En… wie moet zeker een keer in deze rubriek aan het woord komen?
Ik heb op dit moment onvoldoende inzicht in wie precies wat doet en hoeveel. Zag wel dat er tot nu tot nu toe alleen mannen aan het woord zijn geweest. Ik weet zeker dat er ook een aantal vrouwen zeer actief binnen de vereniging is. Een van hen dus.