dinsdag 11 augustus 2020

S Sport

Blauw-Zwart JO10-1 dompelt Wippolder in rouw

Een paar weken rust hadden de mannen van Blauw-Zwart JO10-1 blijkbaar goed gedaan, want tegen het Delftse Wippolder schoten ze zaterdagochtend als gretige jonge honden uit de startblokken en wonnen uiteindelijk ook verdiend met 3-2.

Op het zonovergoten sportcomplex De Schulpwei genoten de talrijke toeschouwers op het verhoogde ereterras met volle teugen van het bij vlagen flitsende combinatiespel van JO-10-1. Ze hebben de afgelopen weken vast veel naar Ajax gekeken, zo werd gezegd langs de zijlijn. Alleen de afloop moest natuurlijk wel anders zijn.
De vele aanvalsgolven richting het Delftse doel werden al spoedig bekroond met een fraai uitgespeelde treffer. Roy was het eindstation van een soepel lopende aanval van de geoliede Wassenaarse machine en hij tikte van dichtbij binnen: 1-0.

Het enige verwijt dat Blauw-Zwart zichzelf daarna kon maken, was dat verzuimd werd de voorsprong te vergroten. En zo gebeurde het dat een oude voetbalwet weer eens opgeld deed: als je ze zelf niet maakt, dan scoort je tegenstander wél. En zo ging het ook. Tot twee keer toe zelfs.
Een zware domper voor de thuisploeg, maar de mannen lieten zich niet kisten. Na een voorzet op maat van Max volleerde Joep raak als Marco van Basten in zijn beste jaren: 2-2. Hét signaal voor Blauw-Zwart om op zoek te gaan naar meer.

Na een uitbal van Teun knalde Roy keihard raak in de kruising, maar de scheidsrechter concludeerde dat de uitbal in één keer geschoten werd zonder in te dribbelen. En dat mag niet. Er hoefde geen VAR aan te pas te komen om uitsluitsel te geven.
Blauw-Zwart protesteerde ook niet, want alle energie werd gespaard voor de derde treffer. En die viel ook in de laatste seconden. Teun schoot secuur raak vanaf de zijkant en dompelde Wippolder daarmee in diepe rouw. De Delftenaren weten nu hoe de Ajacieden zich vorige week voelden: 3-2.
Blauw-Zwart vierde de zege op de bekende wijze met het publiek, dat weer volledig waar kreeg voor zijn geld.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief