Dunea opent in Meijendel vanaf 16 mei de poorten van de Duincampus; een plek waar kinderen van 0 tot 99 jaar alles kunnen leren over duin en water. Vanaf 16 mei kunnen kinderen en hun ouders hier straks zelf aan de slag met drie verschillende diplomaroutes. Door allerlei vragen en opdrachten te doen, leren kinderen spelenderwijs over de geschiedenis en cultuurhistorie van Meijendel, over de waterwinning en over de wondere wereld van natuur.
De Duincampus is een mooie aanvulling op het huidige educatieaanbod van Dunea. Om nu en in de toekomst goed voor de duinen en de waterwinning te kunnen zorgen, is het namelijk belangrijk dat Dunea aan de slag is én blijft met het doorgeven van haar passie voor duin, water, milieu en gezondheid. De Duincampus draagt hieraan bij. Naast de al bestaande speurtochten, educatieve excursies en evenementen, kunnen gezinnen en scholen nu ook zelfstandig leren over duin en water in de Duincampus.
Onmisbaar
Directeur Wim Drossaert ziet de Duincampus als een unieke aanwinst voor het hart van Meijendel: “Drinkwater is niet vanzelfsprekend. We zetten ons dagelijks met meer dan 500 collega’s in om lekker en betrouwbaar drinkwater te maken. Onze duingebieden hebben een onmisbare rol in ons proces, en dat weet niet iedereen. Daarom investeren wij graag in onze jongste bezoekers. Kinderen leren makkelijk nieuwe dingen en nemen veel op van wat ze om zich heen zien. Na een bezoek aan de Duincampus gaan zij en hun ouders met een waardevolle ervaring weer naar huis. Indirect zijn ze zo ambassadeurs voor water, duinen en natuur”.
Schoolklassen
Ook schoolklassen zijn van harte welkom. In de Duincampus zijn twee buitenleslokalen. Die kunnen straks gereserveerd worden via www.dunea.nl.
De Duincampus is ook toegankelijk voor mindervaliden. Dunea vindt namelijk dat iedereen moet kunnen genieten van de natuur in de duinen van Meijendel en wil dit graag faciliteren.
Bezoek
Voor een bezoek aan de Duincampus haal je een gratis duinschrift op in De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea. De Duincampus is mede mogelijk gemaakt met subsidie van de provincie Zuid-Holland.