zaterdag 24 juli 2021

S Sport

Even wisselen voor Run for Rio hardlopers

Zij lopen door Luxemburg, Duitsland, België en Nederland tot de finish bij Herberg ’t Hoekje aan de Berkheistraat. Hoezo wisselen vraagt één van de lopers, we hebben toch de euro. En bij de landsgrenzen kunnen we toch zeker wel doorlopen, zegt een ander. Of moet ik mijn paspoort meenemen was een vraag tijdens de laatste training deze week. Eén ding is zeker, de lange tocht trekt zeker een zware wissel op het lichaam van deze Wassenaarse atleten.

Er zijn 17 Run for Rio hardlopers waaruit 3 teams worden gemaakt. Per team is er één loper, de anderen fietsen. Er wordt tempo gemaakt en na 10 minuten wisselt de loper met een fietser van zijn team. Na een uur staat de loper van het volgende team klaar om het stokje over te nemen. Zijn of haar teamgenoten nemen de fietsen over van het aankomende team. Door veel te wisselen wordt het tempo hoog gehouden.

En is er dan helemaal geen rust voor die lopers? Natuurlijk wel, anders is het niet vol te houden. Als de lopers worden vervoerd naar een wisselpunt, dan is er pret in de auto. Positieve energie opbouwen!! En de ondersteuners van het team staan veel langs de route met veel drinken en gezond eten. Na 16 uur wordt het donker, de lopers vormen nachtploegen. Op deze wijze kan iedere loper 3 of 4 uurtjes slapen in het gebouw van de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia in Helmond.

De afgelopen weken heeft u in De Wassenaarse Krant kunnen lezen dat vele dorpsgenoten en Wassenaarse bedrijven de lopers ondersteunen door bij te dragen aan het doel van de lopers. Dit doel is zo veel als mogelijk financiële middelen verwerven voor de bouw van een school voor weeskinderen in Oeganda. De bedrijven die zich afgelopen week hebben aangemeld als sponsor zijn Vos en Vogels belastingadvies, Sandwich kleding, Verhuisbedrijf van Ede, Installatiebureau Schaap, Liens Kadowinkel, Van Straalen Schoenmakerij, J.K. van den Dool, Le Garage Van der Velde, Van der Meer Administratiekantoor, Jonker Installatiebureau, Couture Recycle, Autobedrijf van Wijk, Restaurant de Zonnehof, Magnée-Kruyssen, eetcafé Bozlust en MST Computers.

Als u dit leest zijn de lopers mogelijk al onderweg van Luxemburg naar Wassenaar. U kunt hen een hart onder de riem steken door NU nog even snel één kilometer te sponsoren voor slechts 10 euro. Stort uw bijdrage op NL57RABO0368010724 of NL21INGB0000193157 t.n.v. Stichting Run for Rio o.v.v. LuWaloop.