dinsdag 27 juli 2021

S Sport

Veiligheid bij Toerclub de Kampioen

Indien u een groepje toerfietsers van Toerclub de Kampioen (de toerfietsvereniging van Wassenaar, Voorschoten en omstreken van 1959 tot 2019) tegenkomt zult u merken dat er in de groep geroepen wordt. Dit is zeker niet bedoeld om u te laten schrikken of om u verbaal aan de kant te duwen. Wij waarschuwen elkaar dan voor uw en onze veiligheid.

Uitroepen
De uitroepen geven aan wat voor situatie zich voordoet of voor gaat doen en wat er van de groep verwacht wordt. Voorbeelden van uitroepen zijn onder andere: Stoppen, Paaltje, Druppel, Drempel, Gat, Zand, Grind, Los beest, Glad, Voor, Tegen, Achter. De uitroepen worden van voor naar achter "doorgegeven" in de groep. Het is dus niet alleen een voorrijder die roept. Alleen de kreet "Achter" wordt natuurlijk van achter naar voren doorgegeven.

Helm
Het is binnen onze vereniging weliswaar niet verplicht om tijdens ritten een helm te dragen, maar u voorkomt daarmee wel dat u tot vervelens toe (en dat kunnen we erg lang volhouden!) aangeklampt wordt door leden die u om de beurt even komen uitleggen hoe onverstandig u bezig bent als u zonder helm rijdt. Want alleen als je geen hersens hebt, heb je ook geen helm nodig.
Een aantal langere toertochten de komende weken:

-8/10 juni: (Pinksterweekend) kampioentochten Start om 08.30 u
-15 juni: Fortentocht 120 km Start om 08.30 u
-23 juni: Elfstedentocht 220 km Start om 07.00 u
-23 juni ook: Elfdorpentocht 80 km Start om 8.30 u (beide tochten in kader van ons jubileum).

De langere toertochten starten bij onze startlocatie bij Jachtwerf Princehaven aan de Van Zuylen van Nijeveltstraat 100 in Wassenaar.

Uiteraard kunt u voor onze reguliere clubritten in het weekend en doordeweeks, de zogenaamde Kampioenritten ook terecht bij ons. Deze clubritten variëren in lengte van 50 tot 90 km. Bij vertrek is het dan altijd weer een verrassing welk deel van de regio we aan gaan doen.

Meer informatie vindt u op www.tcdekampioen.nl. Daar vindt u tevens de toerkalender voor de rest van het jaar.