dinsdag 19 oktober 2021

P Politiek

HartvoorWassenaar: Wordt ons dorp nog wel bestuurd?

Bij HartvoorWassenaar is de vraag of Wassenaar wel of niet goed bestuurd wordt eigenlijk niet meer aan de orde. Wij vragen ons inmiddels af, of Wassenaar sowieso nog wel bestuurd wordt.
Er gebeurt niets
Er gebeurt niets. En er gaat veel fout.
Er komen nog nauwelijks voorstellen van het college op tafel, de agenda van de raad is flinterdun. Geen nieuwe ideeën en voorstellen.

Verkeerde beslissingen en poppenkast
Ook nogal wat beslissingen pakken verkeerd uit. Een VVD wethouder beslist om ruim 5 maanden uit te trekken voor de herbestrating van de Storm van 's Gravenzandeweg. Een ramp. Maar voor de schone schijn dringt dezelfde VVD er op aan om het werk sneller uit te voeren. Waarvoor ze zichzelf op de borst klopt. Pure poppenkast en niet goed voor ons bestuur.

Wat hebben we nog meer aan de hand?
Deze coalitie is nu 10 maanden aan de slag en we hebben toch al wat meegemaakt. Het gedoe met de Storm, maar ook de beslissing over Valkenburg, waardoor de verkeersdruk over 4 jaar enorm toeneemt. Het geschutter met de provincie over de bijna afgekeurde begroting. De bezuinigingen die we echt gaan voelen, zoals de bezuinigingen op het onderhoud van groen en wegen. Uitstel van projecten en de vele vertragingen. En de manier waarop de problemen met Voorlinden worden opgelost verdient niet de schoonheidsprijs.

Angstig financieel beleid
De coalitie, onder leiding van de VVD, voert een angstig financieel beleid. Er mag niets meer, er kan niets meer. Wel wordt beweerd dat het financieel goed gaat. Maar als dat zo is, waarom zijn er dan nog geen besluiten voor de nieuwe sporthal, renovatie van de Warenar? Waarom wordt ons gemeentehuis afgesloten? En waarom wordt ieder project wat geld kost uitgesteld?
Wat we wel weten is dat de OZB belasting volgend jaar met tot 10% omhoog gaat.

Ambtenaren
De goede ambtenaren die zich inspanden om Wassenaar verder te brengen nemen allemaal ontslag. Sinds deze coalitie, onder leiding van de VVD, begon zijn er tientallen op zoek gegaan naar een andere job. Gefrustreerd door het gebrek aan visie, de bezuinigingen en de het slechte leiderschap.
Het zal jaren kosten om dit weer een goed draaiende machine te laten zijn.

HartvoorWassenaar
Wat we zien is een combinatie van onwil en onkunde. Dit doet Wassenaar geen goed. De toon van HartvoorWassenaar is tot nu toe mild geweest. We willen met Wassenaar vooruit. Maar dat gaat zo niet langer. We zullen scherper met de onwil en de onkunde omgaan.

HartvoorWassenaar, Henri Hendrickx
Voor een dorp in balans