vrijdag 03 juli 2020

S Sport

Blauw-Zwart JO8-1: gestreden voor elke meter bij Danny Bakker Cup

Zondag 9 juni, de dag waar de jongens, de trainer, maar ook alle supporters naar uit gekeken hadden: de Danny Bakker Cup! Vroeg naar Den haag om bij HVV Laakkwartier ons aan te melden.

We zaten in poule C met grote namen zoals Vitesse en Sparta. Dat maakte onze jongens niet bang, ‘Hallo! Wij zijn Blauw-Zwart! Wij gaan die finale tegen Ajax spelen!’ De ochtend begon met een praatje over Danny Bakker die er vanwege een vakantie niet bij was. Twee mascottes kwamen de mega grote beker brengen. De dag kon beginnen!

Die begon voor ons ook meteen. Niet eerst rustig wakker worden, want de eerste wedstrijd was tegen Vitesse. Spannende wedstrijd, even achter gestaan maar uiteindelijk 1-1. Meteen daarna tegen Sparta, ze hebben zich daar geweldig gehouden, ondanks vele aanvallen maar met 3-0 verloren. BFC, DWO en SVV volgden. Het niveau was hoog, maar de jongens deden zeker niet onder voor de andere teams, ze streden voor elke meter en wonnen deze wedstrijden dan ook. De volgende tegenstander was Hoofddorp. Dat had meer punten dan dat wij op dat moment en we konden dus concluderen dat het hoogstwaarschijnlijk tussen Blauw-Zwart en Hoofdorp ging wie er door ging in de poule. We hadden Hoofddorp al een keer nipt op de kop getikt, dus we wisten dat we kans hadden. Wat een spannende wedstrijd was dit De bal ging heen en weer van beide kanten waren mooie kansen. Uiteindelijk wonnen we met 1-0 en de vreugde was dan ook groot bij iedereen.

De laatste wedstrijd was tegen FC Amsterdam. Ook hier weer spannend, met een winst van 3-2. Tijdens die wedstrijd met een scout van Sparta staan praten die wel vaker naar onze jongens heeft gekeken. Hij zei dat hij het team ziet groeien en wat knap is aan dit team, is dat ze echt 1 team zijn. Hij heeft nu al zin om volgend jaar bij ze te kijken.

Waar wij halverwege de dag nog dachten dat we om plek drie moesten strijden, bleek dat we tweede geworden waren in de poule. Sint Truiden was de volgende tegenstander. Zij waren wel echt een stap verder dan onze jongens en dus spatte de droom om in de finale tegen Ajax te spelen uit een. Uiteindelijk won Ajax het toernooi.

Uiteraard zijn we mega trots op onze jongens! Van de 8 wedstrijden 1 gelijk, 2 verliezen en 5 winnen op zo’n hoog niveau is een geweldige prestatie!

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief