donderdag 09 juli 2020

S Sport

Blauw-Zwart wordt steeds groener!

Even de stand van zaken binnen onze club. De renovatie loopt voorspoedig. De eerste helft van de kleedkamers onder de tribune krijgt al moderne vormen. Van het 2e deel start de sloop de aankomende week. De hele tribune is behandeld en gecoat. Alles kan weer jaren lang mee.
Op alle fronten wordt er gewerkt aan het veilig maken. Geen gas meer via een slangetje en gekoppelde elektrische draadjes, geen schimmel meer in de douches, maar gewoon alles 2025.De onderhandelingen zijn begonnen met de leveranciers van LED verlichting voor de velden waar nu nog andere verlichting zit. Met het grote voordeel dat alle masten tegelijk aan kunnen als het straks schemerig wordt. Verder zijn er gesprekken met dakdekkers en leveranciers van zonnepanelen om de juiste besparingen te realiseren. Wij willen graag waar maken wat we met de Gemeente en de Rabo hebben afgesproken: een groene club worden, terwijl we wel Blauw-Zwart blijven heten!

Het is top om zo’n klus te doen met ondersteuning van velen, zoals Marcant totaalbouw, CV Van Leeuwen, Bos las- en metaalbedrijf, Kluswijs, DCS Containerservice, Opslaghotel Wassenaar,
Gebr. Van der Holst, Schildersbedrijf Toine l’Ami, UTS Abbink, Hugo Zandvliet schilders. En natuurlijk onze vrijwilligers Kees Riem, Ben Kerkvliet met zijn team, het bestuur van de SBZ, Ed Meijer, Timo Oosterveer en Jerry van der Ploeg en hopelijk nog een aantal vakmensen die helpen bij de afwerking van straat- en timmerwerk. Wij hopen voor het nieuwe seizoen een heel eind te zijn. Eigenlijk is het streven dan alles klaar te hebben en dat zou super zijn.

Maar beste Blauw-Zwarters, tijdens de verbouwing gaat het voetbal gewoon door. De afgelopen weken is er een start gemaakt met de jeugdtoernooien. In het Pinksterweekend het internationale O15 toernooi. Wat een happening! Zo’n 450 voetballertjes uit diverse landen die strijden om de Grote Beker, en dan hoor je de weersverwachtingen. Pffff. 10 tenten de lucht in, kapot en gescheurd, soms hangend in de bomen. Dan moet je razendsnel improviseren: slapen in wagens, in kleedkamers, bij de scouting (heel veel dank daarvoor!) en soms toch maar thuis. Heel vervelend. Het was in de 33 jaar dat we het toernooi organiseren nog nooit gebeurd dat we zulk slecht weer hadden. Maar zondag 9 juni was dat anders: het zonnetje! Veel slaperige koppies, maar wel strijd. De finale tussen Denemarken en Engeland werd gewonnen door Engeland.

Maar iedereen zal snappen, om zoiets te organiseren heb je wel kanjers nodig. Want om 450 kinderen te laten voetballen, slapen, eten te geven en aan te sturen en daarna de vuilnis op te ruimen is gewoon een jaar goed plannen. Ik wil niemand te kort doen, maar een groot compliment aan Renate de Jong, Otto Leget, Gert Jan Winkelman en Rob Keijzer met hun hele team is op zijn plaats. Wat een massa vrijwilligers waren er dat weekend in de weer. Daar ben je als voorzitter gewoon heel trots op en blij dat je deze mensen in je club hebt.

En als je dan denkt het is nu klaar, dan heb je het mis! Op 15 juni het toernooi voor de JO10, JO11 en JO12, dan 22 juni het toernooi voor de Meisjes en Vrouwen en tot slot op 29 juni het
Veteranentoernooi. 35 teams uit de regio die van een superverzorgde voetbaldag gaan genieten.
Al met al ik durf te zeggen dat wij als club heel goed bezig zijn en dan bedoel ik al die mensen die deze happenings organiseren. Daar kan je als bestuur je petje voor af nemen.

renovatie

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief