zaterdag 25 september 2021

S Sport

Blauw-Zwart JO8-1 schakelt CL winnaar uit op internationaal toernooi

In samenwerking met Liverpool was op zondag 16 juni 2019 de Powerleague 5-aside Youth Cup voor JO8 pupillen. Aangezien onze perschef vanwege verplichtingen niet alle wedstrijden kon neerpennen, even een kort verslag. Er zitten wat gaten in, maar dat zijn details.

Blauw-Zwart had twee potten nodig om het 5 tegen 5 met boarding onder de knie te krijgen. Geinoord ging er net met de winst vandoor. NEC won verdient. Daarna kwam Blauw-Zwart op stoom. Niets minder dan de Champions League winnaar stond als volgende op het programma. Maar Blauw-Zwart JO8-1 uit Wassenaar was niet onder de indruk. Liverpool mocht blij zijn dat ze een punt mee mochten nemen. Daarna was de trots uit Denemarken aan de beurt. FC Kopenhagen kon er ook niet meer dan een puntje uitslepen. De Blauwen hadden er inmiddels zin in en pakte uit met een ruime overwinning tegen het organiserende Swift en weg waren de Amsterdamse praatjes.

Vanwege de wat onwennige start moesten we starten aan de Europa in plaats van Champions League finale poule, maar Blauw-Zwart was klaar voor een reeks zenuwslopende potten. In de achtste finale ging eerst FC Jumbo Supermarkten eraan (prijsvraag: wie o wie herinnert zich de naam van die club?), vervolgens weer tegen Liverpool in de kwartfinale. Zenuwslopend! Net voor de buzzer schiet Milan ons naar de halve finale! Vervolgens aantreden tegen Pancratius. Penalty’s moesten uitkomst brengen. 3 penalty’s, 3 goals. Door naar de finale. Tegen opleidingsinstuut Zeeburgia uit de hoofdstad. Blauw-Zwart gaat door, de derde wedstrijd op rij. Zon op de koppies, snel aan ‘t AA infuus, het Olympiaplein loopt vol. “Wie zijn die jongens in het blauwzwart?”, horen we om ons heen. 1-0 achter... Dan, in de laatste minuut valt-ie er In. Penalties! Weer... Nu trekt Zeeburgia aan het langste eind, de beker blijft in Amsterdam.

Maar op het terras gaat het over die jongens van Blauw-Zwart. Wat een team was dat!