donderdag 18 augustus 2022

A Algemeen

Inwoners praten mee over de toekomst van de zorg in Wassenaar en Voorschoten

Woensdag 19 juni in het gemeentekantoor van Wassenaar: ruim vijftig inwoners, raadsleden en zorgprofessionals denken mee over de toekomst van de gezondheidszorg in Wassenaar en Voorschoten. “Nu de gezondheidszorg anders wordt georganiseerd is preventie steeds belangrijker. Hier ligt een belangrijke rol voor de gemeentes,” aldus wethouders Inge Zweerts de Jong en Nanning Mol.

De deelnemers waren betrokken, goed geïnformeerd én hadden vragen. Bijvoorbeeld over de rol van de huisarts in de toekomst. Die krijgt namelijk steeds meer op zijn bordje, wordt nog meer een spin het web. En daar is waarschijnlijk meer ruimte voor nodig vertelt huisarts Bongers. Ook waren er vragen over de spoedeisende hulp (SEH): waar moet ik straks naartoe als Bronovo geen SEH meer heeft? Zeker nu LUMC aangeeft geen extra patiënten aan te kunnen. “Het zal zo’n vaart niet lopen,” alsdus Paul Doop, voorzitter van de Raad van Bestuur van HMC. “LUMC krijgt gemiddeld 1,5 patiënt per dag extra op de SEH; veel inwoners van Wassenaar gaan sowieso al naar de SEH van LUMC.” En er was meer opheldering: de nazorg van een spoedbehandeling in het Westeinde zal in Antoniushove worden verzorgd. Een hele opluchting voor veel aanwezigen.

Haaglanden Medisch Centrum organiseerde deze avond samen met de gemeente Wassenaar, de gemeente Voorschoten en de huisartsen. Een volledig verslag van de avond is in de loop van volgende week te vinden op https://www.haaglandenmc.nl/toekomst/bijeenkomsten

stroomschema zorg

Stroomdiagram: wat te doen in geval van spoed

Foto: Wethouder Inge Zweerts de Jong in gesprek aan een van de zorgtafels