donderdag 01 oktober 2020

K Kunst & cultuur

Afscheidsconcert en gemeentelijke legpenning voor Henk Oenema

Tijdens het voorjaarsconcert van de Wassenaarse Muziekvereniging Excelsior, op zaterdag 15 juni, reikte burgemeester Frank Koen van Wassenaar een gemeentelijke legpenning uit aan de dirigent de heer H. (Henk) Oenema. De heer Oenema ontving de legpenning voor zijn bijdrage aan het culturele leven van Wassenaar als dirigent van Muziekvereniging Excelsior gedurende twaalf jaar. Het concert stond zaterdag in het teken van zijn afscheid.

De heer Henk Oenema kwam in 2007 bij Muziekvereniging Excelsior. De vereniging stond er toen niet goed voor: er was een afname van het aantal leden, weinig instroom van jongeren en het was lastig om het muzikale niveau hoog te houden. Dankzij de inzet van de heer Oenema steeg het aantal leden tot 50 en won het orkest tweemaal de eerste prijs in een blaasmuziekconcours in de hoogste amateurdivisie.

De heer Henk Oenema, Nederlands dirigent, arrangeur en hoornist, kreeg zijn eerste muzieklessen bij de fanfare in Noordwolde en werd later als hoornist aangenomen bij de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag. Hij studeerde daarnaast aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en haalde in 1986 zijn diploma als uitvoerend docent en muziekdocent. Hij studeerde verder bij Pierre Kuijpers en Jan Stulen HaFa-directie en orkestdirectie aan het Conservatorium Maastricht en slaagde in 2000 voor beide opleidingen. De heer Oenema was lange tijd bibliothecaris bij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso in Assen en als dirigent verbonden aan diverse harmonieorkesten, waaronder het Harmonieorkest Haaglanden, Harmonie Excelsior Boskoop en hij was een van de medeoprichters van orkest Noordenwind.

Op 15 juni legde dirigent Henk Oenema het stokje neer bij Muziekvereniging Excelsior. Hij wordt opgevolgd door componist en dirigent Geert Schrijvers.

Trébol Producties was erbij en interviewde Henk Oenema.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief