dinsdag 19 oktober 2021

S Sport

Alblassertocht bij Toerclub de Kampioen

Na een fantastisch lustrumweekend fietst Toerclub de Kampioen, de toerfietsvereniging van Wassenaar, Voorschoten en wijde omtrek van 1959 tot 2019, as zondag naar de Alblasserwaard. De Alblasserwaard is het zuidelijke deel van wat we nu het Groene Hart noemen.

In het noorden wordt de Alblasserwaard begrensd door de rivier de Lek, in het zuiden door de rivier de Merwede (Boven-Merwede en Beneden Merwede) en in het westen door de rivier de Noord. Pas na de voltooiing van de Oude Zederik was het gebied geheel door waterlopen omringd en werd daardoor een waard. Kort daarna kwam de naam 'Alblasserwaard' in zwang, afgeleid van het riviertje de Alblas. Dus we moeten een paar keer met de pont oversteken, hetgeen overigens geen straf is.

Een aantal langere toertochten de komende weken:
-7 juli Alblassertocht: 135 km Start om 8.30 u
-13 juli Meijetocht: 100 km Start om 8.30 u
-21 juli Loosdrechttocht: 145 km Start om 8.30 u

De langere toertochten starten bij onze startlocatie bij Jachtwerf Princehaven aan de Van Zuylen van Nijeveltstraat 100 in Wassenaar.

Uiteraard kunt u voor onze reguliere clubritten in het weekend en doordeweeks, de zogenaamde Kampioenritten ook terecht bij ons. Deze clubritten variëren in lengte van 50 tot 90 km. Bij vertrek is het dan altijd weer een verrassing welk deel van de regio we aan gaan doen.

Meer informatie vindt u op www.tcdekampioen.nl. Daar vindt u tevens de toerkalender voor de rest van het jaar.