zaterdag 18 januari 2020

A Algemeen

Milou, Fenne en Rianna fietsen voor Stichting Hartekind

Ieder jaar worden in Nederland 1.500 kinderen geboren met een aangeboren hartafwijking.

De drie jaar oudere zus van Milou, Beaudine, werd geboren met een aangeboren hartafwijking. Zij heeft verschillende operaties en ingrepen moeten ondergaan. Elke keer kwam weer naar voren hoe sterk en positief zij wel niet was. Helaas is Beaudine in 2017 op 22-jarige leeftijd plotseling overleden aan een hartstilstand. Een nachtmerrie die werkelijkheid is geworden. Beaudine stond volop in het leven, werkte bij Albert Heijn Wassenaar achter de servicebalie, studeerde in Leiden en had grootse toekomstplannen.

Door Beaudine weet Milou hoe belangrijk wetenschappelijk onderzoek is naar de behandeling van aangeboren hartafwijkingen. Hierdoor wordt de leefkwaliteit en levensverwachting voor kinderen met een aangeboren hartafwijking vergroot. Kinderen met een hartafwijking verdienen het om te leven!

Samen met twee vriendinnen (Fenne & Rianna) gaat Milou 60 kilometer fietsen bij de Dam tot Dam Fietsclassic en zij zouden graag geld op willen halen voor stichting Hartekind. Inmiddels hebben zij al meer dan €1500,- opgehaald.

Wat doet stichting Hartekind?
Stichting Hartekind is het enige goede doel in Nederland dat zich uitsluitend inzet voor wetenschappelijk onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. De doelstellingen zijn betere overlevingskansen voor hartekinderen en het verbeteren van de dagelijkse kwaliteit van leven.

Dit willen zij bereiken door het stimuleren en financieren van relevant wetenschappelijk onderzoek en het ondersteunen van projecten en initiatieven. Tenslotte willen zij dat het grote publiek bekend wordt met de impact van aangeboren hartafwijkingen bij kinderen.

Milou, Fenne en Rianna rijden deze fietstocht ter nagedachtenis aan Beaudine.

Mocht u deze meiden een hart onder de riem willen steken tijdens hun fietstocht en stichting Hartekind willen steunen in hun onderzoek, dan kunt u doneren via deze link: ook kunt contact op nemen met de meiden via het mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

hartekind

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief