zondag 05 juli 2020

P Politiek

Wassenaarse VVD tegen krakers en activisten bij landhuis Ivicke in Wassenaar-Zuid

Van de week werd bekend dat een groep van 150 tot 200 activisten voor hun No Border Festival 2019 zijn neergestreken op landgoed Ivicke. Zij betogen tegen het ‘inhumane Europese migratiebeleid en het kapitalisme’ en trainen elkaar hoe om te gaan met politie en confrontatieacties volgens de website van de organisatie.

De Wassenaarse VVD is bezorgd dat een dergelijk grote manifestatie zonder enige melding of goede afspraken vooraf wordt gehouden op een terrein dat niet van de actievoerders is. De gemeente was niet eens geïnformeerd. VVD-fractievoorzitter Laurens van Doeveren is zelf gaan kijken bij de demonstraten. Van Doeveren; “Het pand verloedert verder en er ontstaat sneller overlast voor de buurt met zo’n grote groep. Dit is het directe gevolg van het feit dat het pand gekraakt is. De VVD is en blijft tegen kraken”.

Als het pand normaal was bewoond of verhuurd, had deze situatie nooit kunnen ontstaan. De VVD wil daarom zo snel mogelijk een definitieve oplossing voor Ivicke zoals eerder gevraagd. Van Doeveren; “Of de pandeigenaar knapt het op of de gemeente doet het op kosten van de eigenaar. Verder verval van Ivicke moet worden tegengegaan, zodat dit mooi stukje Wassenaars erfgoed intact blijft. De huidige situatie is niet houdbaar”.

Op verzoek van de VVD wordt de situatie rondom Ivicke besproken in de eerstvolgende commissievergadering van de gemeenteraad.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief