zondag 02 oktober 2022

K Kunst & cultuur

Plein Musique zonnig van start

Op de dag af vijftig jaar na het legendarische popfestival Woodstock leek ook Wassenaar af te gaan op muziekfestijn met overvloedige regenval. Dat de eerste muzikant van de zestiende editie van Plein Musique uitgerekend Stroomer heet, leek een slecht voorteken. Maar toen Jan de Pianoman de eerste toetsen aansloeg leek hij daarmee de regen te verdrijven. En toen na zijn optreden zanger/gitarist Willem Bodhi het lied “here comes the sun” inzette, brak zowaar een zonnetje door. En zo konden de honderden muziekliefhebbers die de weg naar het Burchtplein wisten te vinden als vanouds toch nog volop genieten van het spektakel in de open lucht.De uit Leiden afkomstige Jan Stroomer is pianist, zanger en songwriter die met zijn band The Stream veel eigen composities speelt. Maar in Wassenaar koos hij met zijn solo-optreden voor een andere aanpak. Hij ging terug naar de tijd dat hij als muzikant begon en werd geïnspireerd door artiesten als Billy Joel en Elton John. Het resulteerde in herkenbare piano-pop, waarbij “The Pianoman” van Billy Joel niet mocht ontbreken en Jan Stroomer het publiek kon verleiden tot meezingen bij muziek van Lionel Ritchie.

Na hem was het de beurt aan Willem Bodhi die met een eigen formatie de hitparades haalde, maar nu voornamelijk solo optreedt met een akoestische gitaar, en dat ook deed in Wassenaar. Met veel energie bracht hij uitbundige popmuziek op de planken, afgewisseld met ingetogen luisterliedjes. Het optreden van deze veelzijdige artiest uit Den Haag viel duidelijk in de smaak van het publiek.

Komende zondag biedt Plein Musique een podium aan de cabaretiers Yuri Disseldorp en de groep Fisimatente. Daarna is de beurt aan Half-Om, een zeskoppige coverband uit Wassenaar die het publiek “positieve, swingende feestmuziek” belooft.

Zie ook: https://pleinmusique.nl/