vrijdag 16 april 2021

P Politiek

CDA-zomergedachten van Danielle Starremburg

Sinds een paar dagen zijn we weer terug in Wassenaar. Terug van vakantie. Deze week gaan we weer aan het werk. Terug naar het gewone leven.

Bijzonder Wassenaar
Terug van weggeweest realiseer ik mij altijd weer in wat voor mooi en bijzonder dorp wij wonen. Hier is het prachtig groen, is veel ruimte, hebben we veel goed toegankelijke voorzieningen. We hebben de afgelopen dagen met het gezin ontzettend genoten van de Wassenaarse zomerfeesten. We zijn naar de kermis geweest, en onze kinderen hebben meegedaan met de zwem-, step-, teken- en kleurwedstrijden. En wat hebben we met elkaar genoten van het optreden van DJ Alfons en Het Feestteam! Een bedankje aan onze Oranjevereniging is hier zeker op zijn plaats.

CDA & Wassenaarders samen
Ondertussen ben ik alweer ruim een jaar actief in de gemeentepolitiek. Als commissielid in de gemeenteraad vind ik het belangrijk om voor de burger klaar te staan en een brug te slaan tussen de burgers en de gemeente. De gemeente is er immers juist voor hen, Wassenaarders Samen is niet voor niets onze slogan! Daarom gaat onze fractie geregeld op werkbezoek.

Politiek werk
Als ik in deze periode als commissielid wat geleerd heb, dan is het wel dat je verder komt in de politiek door te staan voor je idealen. Zo hadden wij graag met Dunea tot een compensatieregeling gekomen om het probleem op te lossen met de in Wassenaar geplaatste te grote watermeters, waarvoor relatief veel vastrecht moet worden betaald. Wethouder Schokker heeft het probleem aangekaart bij onze buurgemeenten en heeft een uitgebreide brief geschreven aan Dunea. Ook heeft hij het woord gevoerd tijdens de aandeelhoudersvergadering van Dunea. Uiteindelijk bleek dit, anders dan verwacht, een Wassenaars probleem, en bleek het aandeel van de gemeente Wassenaar in Dunea te klein om het verschil te kunnen maken.

Zin in het nieuwe politieke seizoen
Toch blijft het mooi om dit belangrijke werk voor onze gemeenschap te doen. Na het reces gaan weer voor u aan de slag! We starten de werkbezoeken weer op en zorgen er samen voor dat de Wassenaarse belangen goed vertegenwoordigd worden bij bijvoorbeeld het dossier Valkenburg. Ook gaan we verder met onderwerpen als: de gemeentefinanciën, de toekomst van de Warenar, het O&O-gebouw, de afvalverwerking en het wegennet. En natuurlijk werken we verder aan de bouw van de nieuwe sporthal en gymzaal. Heeft u vragen of suggesties, dan kunt u ons altijd benaderen!

Meer weten over het CDA, onze standpunten of lid worden? Kijk op www.cdawassenaar.nl