zaterdag 18 september 2021

E Events

Organist Anneke Jansen op Dorpskerk-Orgel

A.s. zaterdag, 7 september geeft Anneke Jansen een orgelconcert op de beide orgels van onze Dorpskerk. Aanvang: 16.00 uur. Toegang: vrij. Na afloop is er een open-deur-collecte.

Anneke Jansen kennen vele Wassenaarders als virtuoze en muzikale cantor-organist van de Kievietkerk. Zij studeerde af aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam in orgel en clavecimbel en heeft daarna uiterst succesvolle uitvoeringen gegeven op beide instrumenten en als koor dirigent.

Zaterdag speelt zij werken van Mendelssohn en Reger op het grote Hinsz van Dam orgel en een compositie van César Franck op het romantische Mutin orgel.

Dit concert past zeer goed in de reeks orgelconcerten, die de organist van de Dorpskerk, Rijk Jansen, geeft op 5 oktober, 2 november en 7 december ter gelegenheid van het 250 jarig bestaan van het Hinsz van Dam orgel, waarvan nog nadere publicaties in deze krant zullen volgen.

Aanstaande zaterdag kan men dus al genieten van de rijke klank van het Hinsz orgel en van de mooie strijkregisters van het romantische Cavaillé Coll-Mutin orgel beneden in de kerk.