dinsdag 02 juni 2020

P Politiek

Nazomergedachten van Wim Koetsier (CDA)

Het is alweer 4 weken geleden dat we terugkwamen van vakantie. We moesten 2 weken voor het einde van de vakantie terug zijn, want er moest alweer getraind worden door de kinderen voor het nieuwe seizoen.

Dit jaar zijn we in Panama geweest, een land ingeklemd tussen de Caribische zee en de Grote Oceaan. Gelukkig niet zo groot, en dat betekent dat je er lekker kan rondreizen zonder al te lang in de auto te zitten. Ik had de reis niet helemaal goed gepland, want het was regenseizoen, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben het Kanaal bezocht – wat een engineering prestatie -, veel gedoken, gesurft en natuurlijk van de natuur / oerwouden genoten. En daar in het groen moest ik ook aan Wassenaar denken, want ook wij hebben hier fantastische stranden, duinen, bossen en heel veel groen (soms iets teveel tussen de tegels / bestrating), daarvoor hoef je dus niet zoals onze fractievoorzitter Ronald Everard terecht opmerkte naar Verweggistan. Veel mooie dingen zijn om je heen, alleen je moet wel even goed kijken.

Maar ja, de vakantie zit erop en het politieke jaar staat weer voor de deur. Vorig jaar stond in het teken van een nieuwe coalitie, zelfstandigheid en een nieuwe burgemeester, maar dit jaar zal er geleverd moeten worden – geen woorden, maar daden. De eerste paal van de sporthal moet erin, de gymzaal aan de Burmanlaan moet er staan voor het volgende schooljaar, voorgang met de ANWB woningbouw en er moet duidelijkheid komen ten aanzien van de Warenar. Allemaal geen gemakkelijke onderwerpen, maar iedereen moet zijn schouders er op een constructieve manier onderzetten. Niet alleen de leden van de raad, maar alle belanghebbenden zullen moeten toewerken naar een resultaat. En ja, dat betekent soms water bij de wijn, maar er bestaat ook zoiets als een groter belang, niet alleen het eigen belang. Het CDA is hier klaar voor.

Verder kijk ik uit naar de prestaties van de heren EN de dames van HGC in de hockey hoofdklasse dit jaar. We vergeten weleens dat er in ons dorp op het hoogste niveau gesport wordt en de moeite die er gedaan moet worden op en naast het veld om dit voor elkaar te krijgen. Ik zou zeggen, ga eens kijken op een zondagmiddag, het is echt top.

Meer weten over het CDA-Wassenaar of lid worden? Kijk op www.cdawassenaar.nl

wim koetsier

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief