zaterdag 16 oktober 2021

S Sport

Lopers van De 15 dragen een steentje bij: De goede doelen van de 7e Editie

Zondag 13 oktober is het zover: de zevende editie van De Duinrell 15 van Wassenaar. Het hardloopfeest door ons mooie dorp georganiseerd met steun van vele vrijwilligers. Alle lopers doneren naast het betaalde inschrijfgeld een bedrag van 5,-, 10,-, of 20,- euro voor een van de goede doelen. Ieder jaar kunnen de lopers kiezen uit een lokale, nationale of internationale stichting.

Dit jaar is de keuze gevallen op "Wassenaarse Ouderen in Beweging" als lokaal goed doel. WOB biedt mogelijkheden sportief te bewegen voor zowel binnen als buiten.Nieuwe vormen van beweging worden ingevoerd. Denk aan Nordic Walking (WOB was daarmee de eerste in Wassenaar) en Bowls, een activiteit waarbij veel concentratie en behendigheid wordt gevraagd. Het geld dat de lopers van "De 15" ophalen voor de WOB is bestemd voor het inrichten van een beweegtuin.

Het nationale goede doel heeft dit jaar een sterke verbinding met Wassenaar. Wassenaarder Mark Slats haalt met zijn Sailing4Cancer geld op voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation dat als doel heeft het ondersteunen van onderzoek naar nieuwe medicijnen in de strijd tegen kanker.

Ten slotte kunnen lopers ook kiezen om hun bijdrage te doneren aan het internationale goede doel van dit jaar: The Plastic Soup Foundation. Deze organisatie organiseert diverse activiteiten ter voorkoming van verdere vervuiling met plastic van zeeën en oceanen. Dit doen zij door aandacht te creëren voor dit probleem in de media, het ontwikkelen van educatieve programma's en het stimuleren van alle mogelijke (innovatieve) oplossingen die voorkomen dat plastic in ons water terechtkomt.

Na het volbrengen van de loop kiezen de lopers hun goede doel door een baksteen neer te leggen bij het doel van hun keuze. Iedere stichting zal op 13 oktober met een informatiestand aanwezig zijn op het festivalterrein bij Blauw-Zwart.