Blauw-Zwart geeft niet thuis in thuiswedstrijd

8 oktober 20193 minute read

Blauw-Zwart heeft zichzelf en de trouwe supporters ernstig teleurgesteld in de thuisbeurt tegen VVC uit Nieuw-Vennep. Deze voor de Blauwen onbekende tegenstander zegevierde in extremis met 2-3.

De thuisclub begon wat slapjes aan de wedstrijd. De bezoekers waren een stuk feller en gedrevener om de duels en de bal te winnen. Al in de 10e minuut kreeg VVC een grote kans, maar Jamil Da-Cruz vond oog in oog met Mike van Zonneveld in de Blauw-Zwartgoalie zijn meerdere. De sluitpost moest een kwartiertje later weer in actie komen op een hard schot en deed dat met verve.
En de Blauwen? Het was droevig om te zien wat de ploeg presteerde. Foute passing, weinig diepgang, trage opbouw van achteruit, kortom niets om de bezoekers te verassen. Typerend was dat VVC na weer een mislukte aanval van de thuisclub razendsnel omschakelde en Da-Cruz de op dat moment verdiende voorsprong binnen schoot. Tot de rust kwam in deze stand geen verandering.
In de pauze waren de supporters toch nog enigszins optimistisch, want veel slechter dan voor de rust kon het niet worden.

Trainer Van der Helm had zijn spelers ongetwijfeld het een en ander in de oren gefluisterd, want Blauw-Zwart kwam nu wat beter uit de startblokken. Een schot van Raymond Vosse, dat rakelings over vloog, was het eerste teken van een voorzichtig herstel. En toen even later Ilass Assabban de keeper tot een moeizame redding dwong was het Bram Smit die in de rebound de 1-1 maakte. Door dit doelpunt kregen de Blauwen meer vertrouwen en weer was het Bram Smit die even later in 2e instantie de 2-1 maakte. Blauw-Zwart was nu de boven liggende ploeg en de genadeslag voor de bezoekers hing in de lucht. Die leek ook te komen, maar Dunke Lagerberg verzuimde in kansrijke positie om de trekker over te halen. Opgelucht haalden de Nieuw-Vennepenaren adem en stroopten de mouwen nog eens op. In de 25e minuut wisselde trainer IJzendoorn en bracht Mohammed Aoulad in het veld. Dit bleek een gouden greep, want deze technische en razendsnelle speler zorgde, samen met de bijna even snelle Da-Cruz voor veel verwarring in de Blauwe defensie. Het was dan ook geen verrassing dat Mohammed na een diepe bal niet bij te houden was, waarna hij met een fraai schot keeper Zonneveld kansloos liet.
Zo leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen, maar de Wassenaarse pijn zat in de laatste minuut. Uit een corner kopte Kevin van Vlisteren de niet meer verwachte, maar toch wel verdiende overwinning voor VVC binnen: 2-3.

Een enorme domper voor Blauw-Zwart. Er zal veel en ernstig gesproken moeten worden om de ploeg op te peppen voor de uitwedstrijd tegen FC Oudewater komende zaterdag.